Een makkelijke zelf te maken kaas, dit kun je gemakkelijk op brood eten of bij gerechten, of gewoon stukjes zo op een plankje met ander lekkers!
Blend de geweekte cashews fijn met de helft van het water, voeg de andere ingrediënten (behalve de dille), en voeg er eventueel beetjes water aan toe als de blender het niet goed pakt.
Als het helemaal glad is geblend dan balanceer de smaken naar wens, meer citroen voor frisheid, edelgist voor kazigheid, zout om het hoger op smaak te brengen en knoflook voor een beetje kracht.
Leg een grote zeef boven een bak en leg in de zeef een kaasdoek (of fijne schone theedoek) vouw de hoeken van het doek bij elkaar en duw het overige vocht door het doek heen, bind het doek vast met een elastiek.
Zet het geheel zo in de koelkast voor een nacht. Haal voorzichtig uit het doek, en vorm het met de hand in de juiste vorm. Garneer het met vers gehakte dille en eventueel wat extra citroen zest. Ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Zelf kaas maken van cashew , een Recept van HappyVegan.nl