Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Afdrukken
Vegan aquafaba chocolade mousse
Zacht, zoet, vegan aquafaba chocolade mousse, echt luchtig, 'a real people pleaser'!
Gang
Dessert
Keuken
Amerikaans, Franse keuken, French
Trefwoord
aquafaba, choco, chocolade, mousse
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
6
uur
Totale tijd
6
uur
15
minuten
Porties
4
calorieën
450
kcal
Ingrediënten
130
ml
aquafaba
ongeveer een blik bonenvocht (kikkerertwen of witte bonen)
400
gram
kokosroom
4
tl
vanille extract
4
el
cacoa poeder
125
ml
agave
Instructies
koel de kokosroom en aquafaba 6 uur in de koeling. Na koelen zeef de aquafaba uit het bonenblik.
Klop de aquafaba op met een elektrische klopper (6-8 minuten) totdat je pieken krijgt, niet langer!
In een andere kom klop je kort de kokosroom tot het zacht is, voeg de cacao, agave en vanille toe, klop totdat de cacao goed gemixt is.
Klop de kokosmix met de aquafaba door elkaar heen, zonder te overmixen, probeer zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.
Laat koelen in de koelkast, liefst langer dan 4 uur, laat het een nacht staan.