Echt een volle winter cake! Heerlijk voor de koude dagen. Lekker met cranberry's, linzen en paddenstoelen, vol met eiwitjes.
Verwarm de oven tot 190 Graden
Meng alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en meng het goed door elkaar. Dit kan met een spatel, maar ik vind het heerlijk om met goed gewassen handen er stevig door heen te kneden.
Zet een klein pannetje op het vuur met de cranberries voor de topping en de suiker, tot de suiker is opgelost en er vocht uit de cranberries aan het lekken is. 5 á 6 minuten.
Pak een cake bakblik en vet hem in, of leg er een bakpapiertje in, laat een beetje van het papier erover hangen, dat maakt het eruit halen nog makkelijker!
Giet de cranberry topping in het bakblik, en strijk het mooi glad met een lepel.
Vervolgens duw je de linzen paddenstoelen puree stevig in het blik, en strijk het goed glad zodat je hem gemakkelijk kan omdraaien.
De oven zou nu wel warm moeten zijn, stop het blik erin en wacht 1 uur en tien minuten. Hij zou een mooi gouden kleurtje moeten hebben. Dikke kans dat er wat vocht van de cranberry's lang de zijkantjes omhoog heeft gekookt.
Laat hem rusten in het blik voor ongeveer 15 tot 30 minuten. Vervolgens leg je een bord erop, draai je hem om en kun je het blik er als het goed is er relatief gemakkelijk aftillen, en anders kun je met het bakpapier dat eruit steekt een beetje los trekken.
Je hoeft linzen niet te weken voor het koken.
Spoel ze schoon in een vergiet
kook ze in een pannetje met drie keer zoveel water als linzen
kook hele linzen (de groene) voor ongeveer 15- 20 minuten
Kook gespleten (rode) linzen voor ongeveer 5 minuten
Lepel er een paar uit of ze gaar zijn; en laat ze uitlekken.
Vegan herfstcake met Cranberry en linzen , een Recept van HappyVegan.nl