Gebruik de blaadjes van witlof als schuitjes en vul deze met veganistisch gehakt. Dat is nog eens gezond en verantwoord snacken!
Pluk de blaadjes van de harde stronk witlof af en was ze onder de koude kraan. Deze ga je straks als schuitjes gebruiken. Leg met de bolle kant naar boven om uit te lekken.
Snijd de tomaat in kwarten en verwijder het hart. Snijd de 'schil' in kleine blokjes.
Snijd de bosui en peterselie fijn.
Bereid het veganistische gehakt volgens de instructies op de verpakking, of maak het zelf met Happy Vegan's recept voor veganistisch gehakt met champignons! Voeg tijdens het bakken van je gehakt de bosui (en op het laatste moment ook de peterselie) toe.
Laat het gehakt afkoelen en doe dit in een kom. Als het goed is zitten je bosui en peterselie al in de mix, voeg nu ook de tomaat toe en meng door elkaar. Je vulling is nu klaar.
Leg de witlofschuitjes met de bolle kant naar beneden op een bord en vul deze met je veganistisch gehaktmengsel. Eet smakelijk!
Witlofschuitjes met veganistisch gehakt , een Recept van HappyVegan.nl