Ben je gek op pindasaus? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze gado gado met rijst smelt weg op je tong en zorgt voor een ware smaakexplosie. Heerlijk als avondmaal!
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg hieraan de sperziebonen toe, die moeten zo’n 7 minuten koken.
Na 2 minuten voeg je ook de bloemkool toe, die moet 5 minuten koken. Tenslotte voeg je de spitskool toe, die moet nog zo’n 3 minuten meekoken. Giet de groenten af en voeg de taugé toe.
Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 minuten.
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.
Serveer de groenten met de rijst en de pindasaus, eventueel met cassave kroepoek.
Rijst met gado gado en verse groenten , een Recept van HappyVegan.nl