Gek op fruit én sushi? Combineer ze gewoon! Fruitsushi is niet alleen 100% plantaardig - dus perfect voor vegans - ook nog eens bijzonder lekker (en gezond). Smullen maar!
Doe de rijst met het water in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Haal de rijst van het vuur, schep in een wijde schaal en roer het citroensap, de citroenrasp en de gembersiroop erdoor. Laat 1 uur afkoelen. Roer af en toe door.
Schil de mango en de kiwi en snijd er dunne plakken van.
Snijd de banaan in schuine plakken en besprenkel met citroensap uit het flesje.
Knip de sojavellen in de lengte in 3 repen. Knip de helft van de repen nog eens in de lengte in tweeën. Vorm van de rijst met natte handen ovale vormpjes van ca. 3 bij 6 cm.
Verdeel de rijstvormpjes in drie delen. Wikkel om een deel van de vormpjes rondom een brede reep sojavel, en om ander deel in het midden een smalle reep. Doop de uiteinden van de rest van de rijstvormpjes in de sesamzaadjes.
Garneer de sushi met het fruit. Snijd de plakken indien nodig bij, zodat ze goed passen op de sushi.
Sushi van vers fruit , een Recept van HappyVegan.nl