Worteltaart: Diervrij, notenvrij, suikervrij, zorgenvrij!

Een recept geschikt voor iedereen! Deze worteltaart is veganistisch en bevat geen noten of suikers. Maak vandaag nog deze verantwoorde lekkernij.
  • Vegan Desserts
  • 8 punten
  • 16g koolhydraten
16g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Taart

  • 250 g wortel pulp
  • 150 g kokossnippers
  • 60 g rozijnen
  • 5 dadels
  • 1 tl citroen zest
  • 2 tl kaneel

Glazuur (optioneel)

  • 75 gram erythritol
  • 1/2 el kokosolie
  • 2 el plantaardige melk
  • citroen zest

Instructies

Taart

  • Je kunt de wortelpulp kant en klaar kopen, of zelf maken. Om zelf pulp te maken maal of rasp je 7-8 wortels fijn. Het vocht knijp je eruit door de pulp in een theedoek samen te knijpen.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix ze goed door elkaar.
  • Bedek de bodem en randen van een taartvorm met keukenfolie.
  • Doe de worteltaart mix in de taartvorm en druk deze goed aan. Je taart mag niet te dik zijn!
  • Zet een uur in de koelkast en, voila! Je hoeft nu alleen nog voorzichtig de keukenfolie van de randen te verwijderen. Let bij het serveren goed op dat er geen folie aan de onderkant van je taart zit!
  • Is dit de beste worteltaart of niet? Vertel ons wat jij denkt in de comments!

Glazuur

  • Mix de ingrediënten.
  • Smeer de taart in en laat harden in de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Het beste recept voor worteltaart
Hoeveelheid per portie
Calories 172 Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 12g18%
Saturated Fat 10g63%
Sodium 30mg1%
Potassium 292mg8%
Carbohydrates 16g5%
Fiber 5g21%
Sugar 5g6%
Protein 1g2%
Vitamin A 5220IU104%
Vitamin C 3.5mg4%
Calcium 21mg2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze worteltaart zonder suiker is gezond, en oh zo lekker!

Notenvrij & Suikervrij

Is worteltaart gezond? Tja de wortel is zeker gezond, een makkelijke manier om groente te eten. Maar die suikers? Hoe gezond worteltaart ook klinkt, de meeste soorten taart of wortelcake zitten boordevol ongezonde suikers!

In ons recept vervangen we de suikers voor dadels. De natuurlijke suikers in dadels zijn een stuk gezonder dan geraffineerde suiker. Het antwoord is dus: JA! Deze taart is zeker gezond.

We hebben hier onze beste taart recepten verzameld!

Dit is het lekkerste gezondste stuk worteltaart dat je ooit hebt gehad!

Wat is nou eigenlijk de beste worteltaart… Dat ligt natuurlijk aan jouw eigen smaak! Wortelcakes zijn er in alle soorten en maten. Zo worden bijvoorbeeld banaan of noten aan het originele recept met wortel toegevoegd.

Wij denken dat we het recept voor de beste worteltaart in huis hebben. Hij is naast erg gezond, ook super makkelijk te maken, geschikt voor veganisten, voor mensen met een notenallergie én voor mensen die niet van bananen houden! Jummie.

Deze worteltaart zonder suiker is gezond, en oh zo lekker!

Notenvrij & Suikervrij

Is worteltaart gezond? Tja de wortel is zeker gezond, een makkelijke manier om groente te eten. Maar die suikers? Hoe gezond worteltaart ook klinkt, de meeste soorten taart of wortelcake zitten boordevol ongezonde suikers!

In ons recept vervangen we de suikers voor dadels. De natuurlijke suikers in dadels zijn een stuk gezonder dan geraffineerde suiker. Het antwoord is dus: JA! Deze taart is zeker gezond.

Meer weten over suiker / koolhydraten in een vegan dieet, lees dit artikel eens!

Dit is het lekkerste gezondste stuk worteltaart dat je ooit hebt gehad!

Wat is nou eigenlijk de beste worteltaart… Dat ligt natuurlijk aan jouw eigen smaak! Wortelcakes zijn er in alle soorten en maten. Zo worden bijvoorbeeld banaan of noten aan het originele recept met wortel toegevoegd.

Wij denken dat we het recept voor de beste worteltaart in huis hebben. Hij is naast erg gezond, ook super makkelijk te maken, geschikt voor veganisten, voor mensen met een notenallergie én voor mensen die niet van bananen houden! Jummie.

 

3.44 van 16 stemmen
Afdrukken

Het beste recept voor worteltaart

Een recept geschikt voor iedereen! Deze worteltaart is veganistisch en bevat geen noten of suikers. Maak vandaag nog deze verantwoorde lekkernij.

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits, Nederlands
Trefwoord ei, suikervrij, taart, wortel, worteltaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 punten
calorieën 172 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

Taart

  • 250 g wortel pulp
  • 150 g kokossnippers
  • 60 g rozijnen
  • 5 dadels
  • 1 tl citroen zest
  • 2 tl kaneel

Glazuur (optioneel)

  • 75 gram erythritol
  • 1/2 el kokosolie
  • 2 el plantaardige melk
  • citroen zest

Instructies

Taart

  1. Je kunt de wortelpulp kant en klaar kopen, of zelf maken. Om zelf pulp te maken maal of rasp je 7-8 wortels fijn. Het vocht knijp je eruit door de pulp in een theedoek samen te knijpen.

  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix ze goed door elkaar.

  3. Bedek de bodem en randen van een taartvorm met keukenfolie.

  4. Doe de worteltaart mix in de taartvorm en druk deze goed aan. Je taart mag niet te dik zijn!

  5. Zet een uur in de koelkast en, voila! Je hoeft nu alleen nog voorzichtig de keukenfolie van de randen te verwijderen. Let bij het serveren goed op dat er geen folie aan de onderkant van je taart zit!

  6. Is dit de beste worteltaart of niet? Vertel ons wat jij denkt in de comments!

Glazuur

  1. Mix de ingrediënten.

  2. Smeer de taart in en laat harden in de koelkast.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • José

    De smaak is op zich goed, maar er is niets wat de ingrediënten in de taartbodem bindt. Het glazuur van erythritol geeft een naar mondgevoel want de suiker lost niet op in het mengsel. Je kunt beter erythritol poedersuiker gebruiken. Het was echt een fiasco helaas.

  • Ellen Oudehinken

    Dag Veerle,

    Allereerst, wat een mooi recept! 🙂
    Hoe lang is de taart houdbaar? En hoe kan ik ‘m ’t best bewaren? Kan ik ‘m ook invriezen?
    Ik hoor het graag.

    Groet!
    Ellen

Geef een reactie