Vegan cake van vijgen, heerlijk bij de koffie!

Gek op desserts maar wil je geen zuivel gebruiken? Dan ben je op het juiste adres! Deze heerlijke vegan cakejes van vijgen zijn 100% plantaardig en ontzettend makkelijk om te maken! Bekijk hieronder het recept.
  • Vegan Desserts
  • 1 persoon
  • 47g koolhydraten
vegan cake van vijg 47g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram gedroogde vijgen
  • 250 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 el poedersuiker

Instructies

  • Maal in een keukenmachina de amandelen tot poeder. Snijd de steeltjes van de vijgen en hak in keukenmachine fijn. 
  • Breng aan de kook in een pan met 1 dl water met dikke bodem suiker. Laat op laag vuur ongeveer 5 minuten tot siroop inkoken
  • Roer de amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door de siroop. Kook zachtjes ongeveer 4 minuten tot het mengsel loslaat van de bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen.
  • Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Smullen maar!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan cake van vijgen
Hoeveelheid per portie
Calories 338 Calories from Fat 144
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 16g25%
Saturated Fat 1.6g10%
Sodium 0.12mg0%
Potassium 388mg11%
Carbohydrates 47g16%
Fiber 6.75g28%
Sugar 37g41%
Protein 8g16%
Vitamin A 40IU1%
Vitamin C 0.7mg1%
Calcium 100mg10%
Iron 2.2mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vegan cake van vijgen is super gezond!

Ja, vijgen eten is hartstikke gezond! Deze vrucht is vrij droog en zoet van smaak, en wordt in Nederland vaak gedroogd gegeten, oftewel geconserveerd. Dat maakt deze vegan cake extra zoetjes. Een prima afwisseling van je appel en je peer, want de een vijg zorgt voor:

  • door het eten van deze vrucht verlaag je de kans op kanker
  • werkt bloeddrukverlagend
  • vermindert keelpijn
  • verbetert de controle van diabetes

Dat ze veelal geconserveerd worden betekent niet dat je ze niet puur kan eten, juist wel! Naast lekkere desserts maak je er ook jam of tussendoortjes van.

100% plantaardig dessert!

In dit recept komen de vijgen qua gezondheid niet helemaal tot hun recht omdat relatief veel suiker (en poedersuiker) wordt toegevoegd. Maar zolang het vegan is, kijken wij daar niet naar om 😉 Probeer simpele witte suiker anders een te vervangen door agave siroop, of kokosbloesemsuiker.

Tip van Happy Vegan: vegan cake van vijgen past perfect bij de koffie na het hoofdgerecht. Een bijzondere smaakcombinatie die je een keer geprobeerd moet hebben!

Heerlijk die vijgen cake, probeer ook eens dit gebak!

Deze vijgen cake is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke taart recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekkere taart gebakken, vergeet niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

4 van 1 stem
Afdrukken

Vegan cake van vijgen

Gek op desserts maar wil je geen zuivel gebruiken? Dan ben je op het juiste adres! Deze heerlijke vegan cakejes van vijgen zijn 100% plantaardig en ontzettend makkelijk om te maken! Bekijk hieronder het recept.

Gang Dessert
Keuken hollands
Voorbereidingstijd 14 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 338 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram gedroogde vijgen
  • 250 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 el poedersuiker

Instructies

  1. Maal in een keukenmachina de amandelen tot poeder. Snijd de steeltjes van de vijgen en hak in keukenmachine fijn. 

  2. Breng aan de kook in een pan met 1 dl water met dikke bodem suiker. Laat op laag vuur ongeveer 5 minuten tot siroop inkoken

  3. Roer de amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door de siroop. Kook zachtjes ongeveer 4 minuten tot het mengsel loslaat van de bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen.

  4. Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Smullen maar!

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie