Zelf ijs maken van avocado, met pistache en limoen

Maak romig vegan ijs met avocado als basis-ingrediënt. Dat is nog eens verantwoord genieten!
  • Vegan Desserts
  • 5 ijsjes
  • 5g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1,5 avocado
  • 1 blikje kokosmelk ongezoet
  • 1 halve limoen
  • 1 handje pistachenoten

Instructies

  • Leg de avocado een nacht tevoren in de koelkast, en het blikje kokosmelk in de vriezer.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder het vruchtvlees en doe dit in een keukenmachine.
  • Knijp de halve limoen erboven uit en mix tot een glad geheel.
  • Roer de kokos zacht in een kom en voeg hierbij het avocado mengsel en de pistachenoten. Roer goed door elkaar.
  • Zet de kom minimaal vier uur in de vriezer en roer na twee uur het ijs goed om (of mix het nog een keer met de staafmixer of keukenmachine om het extra zacht te maken)
  • TIP: bewaar wat pistachenootjes om over je geschepte ijs heen te strooien voor het opdienen
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Avocado ijs met pistache en limoen
Hoeveelheid per portie
Calories 98 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 8g12%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 4mg0%
Potassium 292mg8%
Carbohydrates 5g2%
Fiber 4g17%
Protein 1g2%
Vitamin A 90IU2%
Vitamin C 6mg7%
Calcium 7mg1%
Iron 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Hoe kan ik zelf ijs maken zonder ijsmachine?

Als veganist kun je gewoon ijs eten! Zelf ijs maken zonder melkproducten doe je met verse vruchten en fruit, zoals bijvoorbeeld avocado. Als veganist ben jij misschien al langere tijd op zoek naar ijs waarin geen melkproducten zijn verwerkt. Al snel kom je uit bij waterijs, of zelfgemaakt ijs van fruit.

Iets minder voor de hand liggend is ijs maken van avocado, maar deze vrucht is er juist super geschikt voor! De avocado heeft van zichzelf een romige structuur, en die komt terug in je avocado ijs.

Voeg wat limoen toe voor een frisse twist en pistachenoten voor de bite, et voila: klaar is je vegan ijsje!

Avocado recepten

De avocado is hot en als veganist niet uit jouw keuken weg te denken! De vrucht wordt niet alleen gegeten, maar is inmiddels ook een geliefd patroon voor kleding en decoraties. Wist jij dat in Amsterdam een heel restaurant aan is gewijd?

Daarnaast is dit fruit ook best gezond, er zitten veel vetten in (20% van de ADH), maar dit zijn wel gezonde vetten, enkelvoudige onverzadigde vetten namelijk.

Er zijn een heleboel heerlijke gerechten met avocado’s, wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade of smoothie? Wij maakten zelfs een heerlijke pesto van de vrucht!

5 van 1 stem
Afdrukken

Avocado ijs met pistache en limoen

Maak romig vegan ijs met avocado als basis-ingrediënt. Dat is nog eens verantwoord genieten!

Gang Dessert
Keuken Amerikaans, Italiaanse keuken, Italian
Trefwoord avocado, ijs, limoen, pistache
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 5 ijsjes
calorieën 98 kcal

Ingrediënten

  • 1,5 avocado
  • 1 blikje kokosmelk ongezoet
  • 1 halve limoen
  • 1 handje pistachenoten

Instructies

  1. Leg de avocado een nacht tevoren in de koelkast, en het blikje kokosmelk in de vriezer.

    GRATIS PDF: 10 Recepten Voor De Sociale Vegan

    Vegan eten bij sociale gelegenheden is een probleem waar veel mensen mee worstelen.


    Vul je email adres in en inspireer vrienden en familie met onze 10 BESTE RECEPTEN voor de SOCIALE VEGAN

  2. Hak de pistachenoten fijn.

  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder het vruchtvlees en doe dit in een keukenmachine.

  4. Knijp de halve limoen erboven uit en mix tot een glad geheel.

  5. Roer de kokos zacht in een kom en voeg hierbij het avocado mengsel en de pistachenoten. Roer goed door elkaar.

  6. Zet de kom minimaal vier uur in de vriezer en roer na twee uur het ijs goed om (of mix het nog een keer met de staafmixer of keukenmachine om het extra zacht te maken)

  7. TIP: bewaar wat pistachenootjes om over je geschepte ijs heen te strooien voor het opdienen

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord