Vegan steak van watermeloen, beetje zoet beetje vlezig

Steak van watermeloen? Yup, gegrilde watermeloen steak is de nieuwste trend in de vegan cuisine, hele gave textuur, smaak en perfect voor BBQ tijd!
  • Vegan Diner
  • 2
  • 14g koolhydraten
vegan steak van watermeloen 14g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 300 gram watermeloen twee dikke plakken, pitloze watermeloen
  • 1 el liquid smoke
  • 1 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode chili peper (optioneel)
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 tl peper en zout (naar smaak)
  • 30 gram vegan kaas (optioneel)
  • 1 tl steak kruiden biefstuk kruidenmix

Instructies

  • Snijd watermeloen in twee stevige plakken. (2-3 cm dik) Dep de watermeloen af met papierendoekjes om het zo droog mogelijk te maken.
  • Leg de watermeloen in een schaal, besprenken de watermeloen met de knoflook, chili, peper, zout, steak kruidenmix, vloeibare rook en sojasaus en laat 10-20 minuten in de koelkast staan.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de plakken watermeloen aan beide kanten bruin, doe een deksel op de pan zodat de meloen goed gaar bakt.
  • Voor serveren druppen laatste vocht uit de schaal nog over de watermeloen, besprenkel met balsamico en garneer eventueel met vegan kaas
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan steak van watermeloen
Hoeveelheid per portie
Calories 65 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 227mg10%
Potassium 240mg7%
Carbohydrates 14g5%
Fiber 1g4%
Sugar 11g12%
Protein 1g2%
Vitamin A 1068IU21%
Vitamin C 44mg53%
Calcium 11mg1%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Toen ik dit voor het eerst hoorde kon ik het niet geloven! Vegan steak op basis van watermeloen! Dit is het gaafste recept, gemakkelijk om te maken, en het zeker waard om te maken!

Maar proeft het echt als Vegan Steak?!

JA!! … en nee… Begrijp ons niet verkeerd dit is zeker niet hetzelfde als een biefstuk. Maar we kwamen het tegen en moesten het uitproberen.

In New York een restaurant ‘The Duck’s eatery‘ wou graag meer vegan gerechten serveren, en maakte een gerookte watermeloen. Dit deden ze met dezelfde technieken als ze hun hammen deden bereiden. Het internet ging aan de slag met dit idee en daar kwam ook deze vegan steak uit.

Smaak is eigenlijk nooit zo moeilijk, omdat met de juiste kruiden en sauzen je eigenlijk alle vleesachtige smaken kunt namaken. Het is de textuur die vaak moeilijk is. Het drogen, en bakken van de watermeloen doet zeker iets met de textuur. Is het net een steak… nee, is het gaaf… ja!

Is het een goede eiwitvervanger? Nee, het is voornamelijk koolhydraten, lees hier alles over vegan eiwitten!

Veel mensen vinden het echt een gaaf recept, sommige mensen vinden het echt niks. Wij gaan dit zeker vaker maken (in de zomer op de bbq) en kunnen het zeker aanraden deze vegan steak eens uit te proberen!

Wil jij vaker te gekke vegan gerechten uitproberen? Probeer dan zeker deze aquafaba gerechten eens uit! Maar ook deze populaire jackfruit gerechten zijn dan echt een aanrader!

3.8 van 5 stemmen
Afdrukken

Vegan steak van watermeloen

Steak van watermeloen? Yup, gegrilde watermeloen steak is de nieuwste trend in de vegan cuisine, hele gave textuur, smaak en perfect voor BBQ tijd!

Gang Diner
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord steak, vleesvervanger, watermeloen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
calorieƫn 65 kcal

Ingrediƫnten

  • 300 gram watermeloen twee dikke plakken, pitloze watermeloen
  • 1 el liquid smoke
  • 1 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode chili peper (optioneel)
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 tl peper en zout (naar smaak)
  • 30 gram vegan kaas (optioneel)
  • 1 tl steak kruiden biefstuk kruidenmix

Instructies

  1. Snijd watermeloen in twee stevige plakken. (2-3 cm dik) Dep de watermeloen af met papierendoekjes om het zo droog mogelijk te maken.

  2. Leg de watermeloen in een schaal, besprenken de watermeloen met de knoflook, chili, peper, zout, steak kruidenmix, vloeibare rook en sojasaus en laat 10-20 minuten in de koelkast staan.

  3. Verhit olie in een bakpan en bak de plakken watermeloen aan beide kanten bruin, doe een deksel op de pan zodat de meloen goed gaar bakt.

  4. Voor serveren druppen laatste vocht uit de schaal nog over de watermeloen, besprenkel met balsamico en garneer eventueel met vegan kaas

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie