Very Easy creamy vegan chocoladetaart

Smeuïge vegan chocoladetaart! Wij hebben hem gegarneerd met framboos, maar sinaasappelzest is ook heerlijk.
  • Vegan Desserts
  • 12
  • 40g koolhydraten
vegan chocolade taart 40g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Droog

  • 125 gram volkoren bloem
  • 125 gram bloem
  • 50 gr cacao poeder
  • 1 1/2 tl baksoda
  • 120 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zout

Nat

  • 350 ml plantaardige melk
  • 60 gr pure chocolade
  • 60 ml plantaardige olie
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 1/2 tl vanille aroma
  • 3 el ahornsiroop

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 3 el cacao poeder
  • 1 tl koffie oplospoeder optioneel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 2 el plantaardige melk

Garnering opties

  • 50 gram framboos of
  • 50 gram bosvruchten jam of
  • 1 sinaasappel zest of
  • 30 gram pure chocolade vlokken

Instructies

Taart

  • Verhit de oven op 180 graden.
  • Zeef alle droge ingrediënten, zodat ze niet klonteren en goed gemixt zijn.
  • Smelt de chocolade in de plantaardige melk door deze te verhitten in een pannetje. Mix dan alle natte ingrediënten erdoorheen.
  • Mix de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Wij gebruiken twee siliconen 20cm taartvormen, hier bakken we in gelijke delen het deeg in gedurende 35 minuten. Doe een test met een prikker om te zien of het gaar is.
  • Laat 15 minuten afkoelen. Wij dekken het af met een theedoek (zodat het niet uitdroogt) en koelen het snel in de koelkast.

Glazuur

  • Zeef de droge delen goed door elkaar.
  • Voeg dan de vanille aroma en plantaardige melk toe.
  • Als het te dik is, voeg dan wat extra plantaardige melk toe. Is het te dun, gebruik dan wat extra cacao.
  • Smeer een laag tussen de twee afgekoelde cakes. Smeer ook de bovenkant in. Gebruik de achterkant van een mes om wat overloopt vanaf de bovenkant, strak tegen de zijkanten aan te smeren.
  • Garneer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan chocolade taart
Hoeveelheid per portie
Calories 239 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 8g12%
Carbohydrates 40g13%
Protein 4g8%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Overal waar ik kwam toen ik net vegan was, zat er melk (en vaak ook ei) in de chocoladecake. Gelukkig lijken er steeds vaker chocoladetaarten op te duiken in Nederland die wél vegan zijn! Heb je bij jou in de buurt nog geen goede plek gevonden, dan bak je ‘m toch lekker zelf! Dit is een simpel en lekker vegan chocoladetaart recept.

Chocolade maakt gelukkig!

Dat weet iedereen! Maakt het dan echt iedereen gelukkig?

In het geval dat jij pure chocolade (zonder melk, zonder palmvet en met een minimale hoeveelheid suiker) koopt, dan is chocolade best gezond. Als je dan elke dag een klein stukje eet, is het een goede bron van mineralen en antioxidanten. Daarnaast helpt het een beetje bij het onder controle houden van je cholesterol gehaltes. Ook zijn er nog een heel aantal claims dat het goed zou zijn voor je hart en vaten, je brein en je huid. Dat maakt jou vast gelukkig! Kortom: Deze vegan chocoladetaart heeft een hoop goeds in zich.

Wat wij echter ook belangrijk vinden, is dat de chocolade in deze vegan chocoladetaart andere mensen blij maakt! Zo zegt zelfs Tony Chocolonely dat ze nog steeds niet slaaf vrij zijn! Kinderarbeid bestaat nog steeds en is veel voorkomend in de chocolade industrie. Het is heel makkelijk om ervan uit te gaan dat de chocolade in de winkel gewoon oké is en dat als er een keurmerk op staat het wel goed zit. Dat is dus niet zo!

Moet je dan maar geen vegan chocoladetaart eten? Dat is een keuze die ik niet voor je wil maken, maar ik zou je wel willen aanraden om je te verdiepen in keurmerken. Chocolade zonder keurmerk kan je sowieso beter laten liggen. Ik zou het zo mooi vinden als de wereld een beetje beter wordt door deze vegan chocoladetaart te eten, er geen kinderarbeid mee gemoeid is 🙂 en je er echt van kan genieten.

Meer vegan taarten bakken

Deze vegan chocoladetaart is simpelweg overheerlijk. Dit zijn onze top 8 vegan taart recepten waarmee jij heel veel indruk gaat maken op anderen . Liefde gaat immers door de maag! Wat dacht je van de Meringuetaart of ben je meer van de lekkere klassieke appeltaart? Heerlijk tijdens de koudere dagen.

5 van 3 stemmen
Afdrukken

Vegan chocolade taart

Smeuïge vegan chocoladetaart! Wij hebben hem gegarneerd met framboos, maar sinaasappelzest is ook heerlijk.

Gang Taart
Keuken American, Amerikaans
Trefwoord appeltaart, chocolade, gebak
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12
calorieën 239 kcal

Ingrediënten

Droog

  • 125 gram volkoren bloem
  • 125 gram bloem
  • 50 gr cacao poeder
  • 1 1/2 tl baksoda
  • 120 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zout

Nat

  • 350 ml plantaardige melk
  • 60 gr pure chocolade
  • 60 ml plantaardige olie
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 1/2 tl vanille aroma
  • 3 el ahornsiroop

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 3 el cacao poeder
  • 1 tl koffie oplospoeder optioneel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 2 el plantaardige melk

Garnering opties

  • 50 gram framboos of
  • 50 gram bosvruchten jam of
  • 1 sinaasappel zest of
  • 30 gram pure chocolade vlokken

Instructies

Taart

  1. Verhit de oven op 180 graden.

  2. Zeef alle droge ingrediënten, zodat ze niet klonteren en goed gemixt zijn.

  3. Smelt de chocolade in de plantaardige melk door deze te verhitten in een pannetje. Mix dan alle natte ingrediënten erdoorheen.

  4. Mix de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.

  5. Wij gebruiken twee siliconen 20cm taartvormen, hier bakken we in gelijke delen het deeg in gedurende 35 minuten. Doe een test met een prikker om te zien of het gaar is.

  6. Laat 15 minuten afkoelen. Wij dekken het af met een theedoek (zodat het niet uitdroogt) en koelen het snel in de koelkast.

Glazuur

  1. Zeef de droge delen goed door elkaar.

  2. Voeg dan de vanille aroma en plantaardige melk toe.

  3. Als het te dik is, voeg dan wat extra plantaardige melk toe. Is het te dun, gebruik dan wat extra cacao.

  4. Smeer een laag tussen de twee afgekoelde cakes. Smeer ook de bovenkant in. Gebruik de achterkant van een mes om wat overloopt vanaf de bovenkant, strak tegen de zijkanten aan te smeren.

  5. Garneer.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord