Veganistische kaas maken van walnoot

Makkelijk te maken en erg smakelijke vegan kaas op basis van cashew- en walnoot!
  • Vegan Snacks
  • 20
  • 2g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 100 gram cashew geweekt
  • 100 gram walnoot geroosterd
  • 3 tl agar agar
  • 2 el tapioca
  • 3 el edelgist
  • 230 ml amandelmelk ongezoet
  • 1,5 el appel cider azijn
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl zout
  • peper naar smaak
  • 3 el provenciaalse kruiden
  • 25 gram olijven paarse, ontpit

Instructies

  • Blend de geweekte cashew samen met de agar agar, tapioca, edelgist, amandelmelk, azijn, olijven, knoflook, zout en peper helemaal glad.
  • Doe de blend in een steelpan en verhit op middelhoog vuur, blijf constant roeren tot het een plakkerig geheel wordt (3/5 minuten). Blijf door verhitten (2/5 minuten) tot een stevig geheel.
  • Voeg de walnoten toe en mix ze er goed door.
  • Schep de substantie in twee ronde vormpjes en laat ze afkoelen in de koelkast (2 uur)
  • Als ze stevig en afgekoeld zijn kun je ze uit de vormpjes halen en door de kruiden rollen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Veganistische kaas van walnoot
Hoeveelheid per portie
Calories 49 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 4g6%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 55mg2%
Potassium 44mg1%
Carbohydrates 2g1%
Fiber 1g4%
Sugar 1g1%
Protein 1g2%
Vitamin A 6IU0%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 23mg2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Volle, rijpe, stevige en natuurlijk veganistische kaas. Deze kaas heeft een stevige textuur, echt diepe umami smaak, is lekker kruidig en echt een kaasje waar je niet van af zal kunnen blijven.

Veganistische kaas maken, is dat niet veel te moeilijk?

Zelf veganistische kaas maken is net zo moeilijk – of makkelijk – als je dat wil. Ons vegan parmezaanse kaasrecept heb je binnen 2 minuten gemaakt. De moeilijkste vegan kaasrecepten kunnen echter wel maanden duren (als je met echte schimmels werkt en ze wil laten rijpen bijvoorbeeld). Dat gaan we jullie natuurlijk niet aandoen.

Stel je zou wel vegan schimmelkaas recepten willen proberen, zoals bijvoorbeeld deze (mijn favoriet) Londense vegan kaaswinkel ze maakt, laat het ons weten šŸ˜‰

We hebben hieronder een link staan met een lijst van onze vegan kazen welke allemaal relatief simpel te maken zijn. Deze recepten zijn waarschijnlijk de ‘moeilijkste’, en ook hiermee kun je eigenlijk de fout niet in gaan. We gebruiken in dit recept wat agar agar en tapiocameel en dat geeft de kaas een hele mooie textuur. Dit zijn alleen geen ingrediĆ«nten waar je elke dag mee werkt. Je zult deze dan ook niet wekelijks maken, maar zo af en toe is dit zeker de moeite waard!

Meer vegan kaas maken?

Deze veganistische kaas van walnoot is echt heerlijk! Ben je op zoek naar nog meer heerlijke vegan kaasrecepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 vegan kaasrecepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekker kaasje gemaakt, vergeet dan niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

 

4 van 2 stemmen
Afdrukken

Veganistische kaas van walnoot

Makkelijk te maken en erg smakelijke vegan kaas op basis van cashew- en walnoot!

Gang Bijgerecht
Keuken Franse keuken, French, Italiaanse keuken, Italian, Mediterranean
Trefwoord kaas, vegan kaas, veganistische kaas, walnoot
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 20
calorieƫn 49 kcal

Ingrediƫnten

  • 100 gram cashew geweekt
  • 100 gram walnoot geroosterd
  • 3 tl agar agar
  • 2 el tapioca
  • 3 el edelgist
  • 230 ml amandelmelk ongezoet
  • 1,5 el appel cider azijn
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl zout
  • peper naar smaak
  • 3 el provenciaalse kruiden
  • 25 gram olijven paarse, ontpit

Instructies

  1. Blend de geweekte cashew samen met de agar agar, tapioca, edelgist, amandelmelk, azijn, olijven, knoflook, zout en peper helemaal glad.

  2. Doe de blend in een steelpan en verhit op middelhoog vuur, blijf constant roeren tot het een plakkerig geheel wordt (3/5 minuten). Blijf door verhitten (2/5 minuten) tot een stevig geheel.

  3. Voeg de walnoten toe en mix ze er goed door.

  4. Schep de substantie in twee ronde vormpjes en laat ze afkoelen in de koelkast (2 uur)

  5. Als ze stevig en afgekoeld zijn kun je ze uit de vormpjes halen en door de kruiden rollen.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie