Vegan roerei, eindelijk een veganistisch eigerecht

Eindelijk een ei-gerecht die echt naar ei proeft! Probeer dit Vegan roerei gerecht nu. Niet te veel ingredienten, niet te moeilijk om te maken. Wat wel aan te raden is om Kala Namak (zwavelzout) te gebruiken. Een wat ongebruikelijk ingredient, maar het geeft dat typische ei smaakje (zwavel) aan het gerecht!

  • Vegan Lunch
  • 2
  • 16g koolhydraten
16g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gram Tofu Druk stevig het vocht eruit
  • 2 el Olie of margarine
  • 1/2 tl Kala Namak Zout Of anders gewoon zout ( VOEG VOORZICHTIG TOE! proef goed, zodat het niet te zout wordt.)
  • 1 tl Kurkuma

Optioneel

  • 1/2 Ui
  • 1/2 Paprika
  • 1 el Sojasaus
  • 2 tl Edel-gist

Instructies

  • Druk het vocht uit de tofu
  • Snijd de tofu in blokjes en vervolgens scramble het met een vork
  • Verhit de pan met olie of margarine, en fruit de ui, paprika en tofu
  • Doe het zout, kurkuma, knoflook en eventueel de sojasaus erbij, blijf roeren en bak het goed door. Voeg eventueel meer olie of margarine toe.
    Voeg op het laatst nog snel wat edelgist toe terwijl je het doorroert en van het vuur af haalt.
  • Doe het op wat toast, een wrap, of recht uit een bakkie!
    Smakelijk
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan roerei
Hoeveelheid per portie
Calories 326 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 21g32%
Carbohydrates 16g5%
Protein 26g52%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Nu ik vegan eet kan ik vast nooit meer roerei eten.

Vegan roerei, eindelijk een veganistisch eigerecht!
Ik dacht dat ik als vegan nooit meer kon genieten van een ontbijtje met roerei, heerlijke manier om in de ochtend wat eiwit binnen te krijgen, misschien een beetje groente er door heen, zonder dat het veel tijd kost. Echt een éénpan maaltijd! En dan kan het ook nog Vegan!

KALA NAMAK ZOUT ?!?!

Oké als je hier aan kan komen, koop het, het is de moeite waard, en maakt dit gerecht echt overtuigend!
Wat is Kala Namak zout? Het is Indiaas vulkanisch zout met een hoger gehalte aan zwavel, klinkt vies, maar geeft het dat typische ei smaakje. Te koop bij Pit Pit !
Een happy vegan hoeft niets te missen, dit vegan roerei maakt je zeker happy!

Maar in ei zitten toch veel meer eiwitten dan in tofu?

Nou dat valt wel mee! Kijk zelf maar naar, in 100 gram ei zit namelijk zo’n 12,5 gram eiwit! En in 100 gram tofu zit ook 12 gram eiwit in! Alleen in ei zitten ook veel meer vetten 11% van de ADH, en heeft een hogere PRAL waarde, dat is de zuurbelasting op je lichaam (+9,1!). Zo is uiteindelijk tofu toch een betere optie dan ei!

Roerei beviel jou wel, en opzoek naar meer?

Opzoek naar nog andere gerechten die je dacht nooit meer kon eten als vegan? Wat dacht je van Vegan tonijn? Of een Vegan rode wijn jus! Of probeer eens zelf een Vleesvervanger te maken zoals deze verassende Seaiten Jackfruit ‘Baby Got Ribs’!

4.67 van 3 stemmen
Afdrukken

Vegan roerei

Eindelijk een ei-gerecht die echt naar ei proeft! Probeer dit Vegan roerei gerecht nu. Niet te veel ingredienten, niet te moeilijk om te maken. Wat wel aan te raden is om Kala Namak (zwavelzout) te gebruiken. Een wat ongebruikelijk ingredient, maar het geeft dat typische ei smaakje (zwavel) aan het gerecht!

Gang Breakfast, lunch, vegan
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands
Trefwoord ei, kala namak, roerei, vegan, zwavelzout
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
calorieën 326 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram Tofu Druk stevig het vocht eruit
  • 2 el Olie of margarine
  • 1/2 tl Kala Namak Zout Of anders gewoon zout ( VOEG VOORZICHTIG TOE! proef goed, zodat het niet te zout wordt.)
  • 1 tl Kurkuma

Optioneel

  • 1/2 Ui
  • 1/2 Paprika
  • 1 el Sojasaus
  • 2 tl Edel-gist

Instructies

  1. Druk het vocht uit de tofu
  2. Snijd de tofu in blokjes en vervolgens scramble het met een vork
  3. Verhit de pan met olie of margarine, en fruit de ui, paprika en tofu
  4. Doe het zout, kurkuma, knoflook en eventueel de sojasaus erbij, blijf roeren en bak het goed door. Voeg eventueel meer olie of margarine toe.

    Voeg op het laatst nog snel wat edelgist toe terwijl je het doorroert en van het vuur af haalt.

  5. Doe het op wat toast, een wrap, of recht uit een bakkie!
    Smakelijk

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Gonnie

    Erg zout

    De helft zwart zout is lekkerder en goedkoper

Geef een antwoord