Vegan Nachos maken met gehakt, queso, tomatensalsa en guacamole

Tomatensalse is zo heerlijk en simpel! Makkelijk om een gerecht even snel mee te upgraden naar nog lekkerder!
  • Vegan Snacks
  • 2
  • 36g koolhydraten
loaded vegan nacho's 36g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 40 gram koriander vers
  • 1 jalapeno
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1 tl zout

Instructies

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Schil en snijd de ui in kleine blokjes.
  • Hak de koriander en knoflook fijn.
  • Maak de jalapeno schoon en hak fijn.
  • Pers de limoen.
  • Meng alles door elkaar.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Super makkelijke tomatensalsa
Hoeveelheid per portie
Calories 159 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 436mg19%
Potassium 1535mg44%
Carbohydrates 36g12%
Fiber 10g42%
Sugar 19g21%
Protein 7g14%
Vitamin A 6948IU139%
Vitamin C 113mg137%
Calcium 112mg11%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Of je nou een feestje hebt gepland of gewoon een avondje goed bankhangen, een stevige portie nachos gaat er wel in. Wij leren je vegan nachos maken uit de oven met alles erop en eraan!

Zijn nachos wel een goed idee, klinkt als een vette hap?

Nachos worden gefrituurd en bevatten hierdoor relatief veel vet (net als alle chips natuurlijk). Daarnaast zijn ze arm aan vezels, vitaminen en mineralen. Dat is dus niet zo gezond…

Alles wat we erbij doen maakt dat allemaal wel weer een stuk beter! Voel jij je niet schuldig door het eten van een zak chips? Dan hoef je je zeker niet schuldig te voelen vanwege deze loaded vegan nachos!

Door deze nachos te maken, eet je namelijk ook zelfgemaakt guacamole vol: avocado’s (met gezonde vetten), tomatensalsa (hier zijn je vitamientjes), vegan quoso (dit gaat de goede kant op) en vegan gehakt met bruine bonen (mineralen, eiwitten, wat wil je nog meer). Deze snack maakt je blij tijdens het snacken, maar ook de dag erna!

Vind jij het leuk om zelf nachos te maken?

Zelf maken is altijd beter, of het nou nachos zijn of deze heerlijke vegan uienringen of supergave hamburger recepten! Als je zelf iets maakt zit er liefde in en dat is altijd beter šŸ˜‰

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Loaded vegan nacho's

Een goede lading Nacho's! Dit gerecht is echt een topper voor een avondje bankhangen of voor als je gezellig bezoek hebt.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Mexicaanse keuken, Mexican
Trefwoord guacamole, loaded, nacho, nacho's, salsa
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
calorieƫn 517 kcal

Ingrediƫnten

  • 400 gram nacho chips naturel
  • 100 gram bruine bonen
  • 40 gram koriander
  • 1 jalapeno

Bekijk onze andere recepten!

  • 100 gram guacamole
  • 100 gram tomatensalsa
  • 100 gram vegan queso
  • 100 gram vegan gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Leg de chips in een ovenschaal.

  3. Bedek de chips met de bruine bonen en het vegan gehakt. Bak alles circa 10 minuten in de oven.

  4. Doe er tomatensalsa, queso en guacamole bovenop. Garneer met jalapeno en koriander.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Super makkelijke tomatensalsa

Tomatensalse is zo heerlijk en simpel! Makkelijk om een gerecht even snel mee te upgraden naar nog lekkerder!

Gang Bijgerecht, dip
Keuken Mexicaanse keuken, Mexican
Trefwoord dip, salsa
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2
calorieƫn 159 kcal

Ingrediƫnten

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 40 gram koriander vers
  • 1 jalapeno
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1 tl zout

Instructies

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

  2. Schil en snijd de ui in kleine blokjes.

  3. Hak de koriander en knoflook fijn.

  4. Maak de jalapeno schoon en hak fijn.

  5. Pers de limoen.

  6. Meng alles door elkaar.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Guacamole met een twist

Een groene avocadodip met traditionele Mexicaanse kruiden Ć©n… een paar extraatjes šŸ™‚Ā 

Gang Bijgerecht, dip
Keuken Mexicaanse keuken
Trefwoord avocado, guacamole
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieƫn 173 kcal

Ingrediƫnten

  • 2 avocado
  • 0.5 paprika rood
  • 1 tomaat
  • 1 el verse koriander
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.25 limoen sap van

Instructies

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander fijn.

  2. Was de paprika en tomaat, verwijder het vruchtvlees en snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje waarin je de guacamole wil gaan opdienen.

  4. Prak de avocado met een vork tot mousse.

  5. Voeg het limoensap toe. Roer even door en voeg dan de andere ingrediƫnten toe. Even mixen en klaar!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan queso

Zelf queso maken kan eigenlijk best makkelijk. Wij maken het van aubergine en vegan natuurlijk!

Gang Bijgerecht
Keuken American, Amerikaans, Mexicaanse keuken, Mexican
Trefwoord aubergine, kaas, queso, vegan kaas
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4
calorieƫn 58 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 400 ml plantaardige melk
  • 3 el edelgist
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl maizena
  • 1/2 jalapeno optioneel

Instructies

  1. Snijd de aubergine in plakken van 1,5 cm. Bedek beide zijdes met zout (om het vocht eruit te trekken). Laat 15 minuten liggen en wrijf daarna met een stuk keukenpapier het zout en vocht eraf.

  2. Zet de oven op een hoge braadstand. Leg de aubergineplakken op een ingeolied ovenrek bovenaan in de oven. Laat beide zijdes 4 Ć” 5 minuten garen. Niet aan laten branden, maar de aubergines moeten wel goed zacht zijn. Als je ze eruit haalt, wikkel je ze losjes in aluminium folie om te laten stomen. Laat ze 1 Ć” 2 minuten liggen. Daarna haal je het velletje eraf wat nu heel gemakkelijk gaat.

  3. Blend de aubergine met plantaardige melk (amandel), komijn, chili, knoflook, paprika, maĆÆzena, en eventueel 3/4 jalapeno tot een zachte puree. Je kan met de verhouding tussen maĆÆzena en melk spelen om de gewenste dikte te bereiken. Ook kan je naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.

  4. Warm het mengsel op in een steelpannetje en laat 5 minuten pruttelen totdat het dik genoeg is (hoe langer je hem op een warmtebron houd, hoe dikker hij wordt).

  5. Garneer met een beetje paprikapoeder en eventueel nog een beetje fijn gehakte jalapeno.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Recept voor veganistisch gehakt met champignons

Deze vleesvervanger van groenten is verantwoord, gezond en ook nog eens super lekker! Gebruik hem bijvoorbeeld in een pasta of rijstgerecht, of kijk naar ons recept voor witlofschuitjes met veganistisch gehakt. Smullen!

Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Main Course, Side Dish
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits, Franse keuken, hollands, Nederlands
Trefwoord champignons, vegan gehakt, veganistisch gehakt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 portie
calorieƫn 96 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediƫnten

  • 65 gram kastanje champignons ongeveer 4 champignons
  • 20 gram paprika rood
  • 25 gram ui ongeveer een kwart ui
  • 1 gram knoflook ongeveer een kwart teentje knoflook
  • 2 tl BBQ kruidenmix
  • 1 el olijfolie extra virgine

Instructies

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de champignons fijn.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn (of pers de knoflook).

  3. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook kort tot deze goudgeel zijn.

  4. Doe de paprika in de pan en bak kort mee op hoog vuur.

  5. Voeg de champignons toe samen met 2 tl BBQ kruidenmix. Mix de ingrediƫnten in de pan en bak op hoog vuur tot de champignons goudbruin zijn.

    TIP: gebruik je champignongehakt voor pasta Bolognese of in een rijst gerecht.

 

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariƫr, in 2012 vegetariƫr, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diƫtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord