Vegan meringue taart van aquafaba

Zacht, luchtig, satijnen taart, licht frisse citrus en vanille tonen, hier verras je echt iedereen mee! En dan nog vegan ook, gemaakt met aquafaba
  • Vegan Desserts
  • 8
  • 32g koolhydraten
vegan meringue taart aquafaba 32g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Meringue

  • 130 ml aquafaba ongeveer 1 blik kikkererwten vocht
  • 1/4 tl cream of tartar wijnsteen bakpoeder
  • 1/4 tl vanille
  • 100 gram suiker

Bodem

  • 200 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 el suiker
  • 1/4 tl zout
  • 3 el kokosolie
  • 3 el amandelmeel

Vulling

  • 400 gram zijde tofu
  • 180 ml citroensap 4 grote citroenen
  • 100 gram suiker
  • 4 el maizena
  • 3 el amandelmelk
  • 1/4 tl zout
  • 2 el citroenzest optioneel (wel lekker)

Instructies

Bereid de aquafaba voor

  • Breng het kikkererwten vocht aan de kook over midden hoog vuur. Verlaag het vuur tot medium en laat het 15 minuten sudderen. Het zou nu gereduceerd moeten zijn tot ongeveer 120 ml , giet het in een bakje en laat het afkoelen in de koeling.

De bodem

  • Blend de haver meel, amandelmeel, suiker, en zout. blend langzaam de kokosolie en amandelmelk er doorheen.
  • Verdeel het deeg in een lage taart vorm, duw het goed aan. bak get voor 20-25 minuten op 180 graden, tot de bodem droog en goud is.

Maak de vulling

  • Blend alle ingrediënten goed door elkaar. Als de bodem is gebakken, laat het afkoelen tot het nauwelijks warm is. Voeg de vulling toe aan de bodem, en bak het voor 40-45 minuten tot de vulling is gezet maar nog wel licht verend is. Laat afkoelen terwijl je de meringue maakt.

Maak de meringue

  • Klop de koude aquafaba met de cream tartar en vanille in een goed ontvette kom met klopper, tot het schuimt en pieken krijgt. Voeg er langzaam suiker aan toe (beetje bij beetje) terwijl je doorklopt, en het stevige pieken krijgt.

Afmaken

  • Bedek de afgekoelde taart met de meringue zet de oven op grill stand op 300 graden en grill voor 1/2 minuten, blijf kijken je wil niet dat het verbrand!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan Meringue taart van aquafaba
Hoeveelheid per portie
Calories 217 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 8g12%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 55mg2%
Potassium 145mg4%
Carbohydrates 32g11%
Fiber 1g4%
Sugar 27g30%
Protein 7g14%
Vitamin C 9mg11%
Calcium 43mg4%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Heerlijk frisse vegan citroen meringue taart, dit is de perfecte taart voor perfecte dagen! Hiermee maak ik echt indruk, de perfecte verrassing voor speciale dagen.

Meringue taart is een 3000 jaar oud gerecht

Jup dat lees je goed, de oude grieken aten al citroen taarten. Maar meringue zoals we dat nu kennen is echt geperfectioneerd in de 17e eeuw! Anno de 21e eeuw is het tijd voor nog een upgrade, door het vegan te maken, tijd voor aquafaba!

Aquafaba? Daar heb ik nog nooit van gehoord…

Aqua betekent water, en faba betekent water, het is dus bonen water. Men kwam erachter dat het water uit bonenblikken erg eiwitrijk is en dezelfde eigenschappen als het wit van een ei heeft. Vaak wordt met aquafaba het vocht van kikkererwten bedoelt, omdat deze aquafaba veel eiwitten heeft en weinig eigen smaak heeft. Witte bonen aquafaba heeft ook weinig smaak maar minder eiwitten. En andere bonen hebben vaak veel eigen smaak, en je wilt niet dat je vegan meringue taart naar tuin bonen proeft.

Wil jij weten wat je nog meer met aquafaba kunt doen? Kijk naar onze top 6 aquafaba recepten!

Lekker andere taarten maken?

Deze meringue taart is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke taart recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan Meringue taart van aquafaba

Zacht, luchtig, satijnen taart, licht frisse citrus en vanille tonen, hier verras je echt iedereen mee! En dan nog vegan ook, gemaakt met aquafaba
Gang Dessert
Keuken American, Amerikaans, Franse keuken, French
Trefwoord appeltaart, aquafaba, meringues
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 8
calorieën 217 kcal

Ingrediënten

Meringue

  • 130 ml aquafaba ongeveer 1 blik kikkererwten vocht
  • 1/4 tl cream of tartar wijnsteen bakpoeder
  • 1/4 tl vanille
  • 100 gram suiker

Bodem

  • 200 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 el suiker
  • 1/4 tl zout
  • 3 el kokosolie
  • 3 el amandelmeel

Vulling

  • 400 gram zijde tofu
  • 180 ml citroensap 4 grote citroenen
  • 100 gram suiker
  • 4 el maizena
  • 3 el amandelmelk
  • 1/4 tl zout
  • 2 el citroenzest optioneel (wel lekker)

Instructies

Bereid de aquafaba voor

  1. Breng het kikkererwten vocht aan de kook over midden hoog vuur. Verlaag het vuur tot medium en laat het 15 minuten sudderen. Het zou nu gereduceerd moeten zijn tot ongeveer 120 ml , giet het in een bakje en laat het afkoelen in de koeling.

De bodem

  1. Blend de haver meel, amandelmeel, suiker, en zout. blend langzaam de kokosolie en amandelmelk er doorheen.
  2. Verdeel het deeg in een lage taart vorm, duw het goed aan. bak get voor 20-25 minuten op 180 graden, tot de bodem droog en goud is.

Maak de vulling

  1. Blend alle ingrediënten goed door elkaar. Als de bodem is gebakken, laat het afkoelen tot het nauwelijks warm is. Voeg de vulling toe aan de bodem, en bak het voor 40-45 minuten tot de vulling is gezet maar nog wel licht verend is. Laat afkoelen terwijl je de meringue maakt.

Maak de meringue

  1. Klop de koude aquafaba met de cream tartar en vanille in een goed ontvette kom met klopper, tot het schuimt en pieken krijgt. Voeg er langzaam suiker aan toe (beetje bij beetje) terwijl je doorklopt, en het stevige pieken krijgt.

Afmaken

  1. Bedek de afgekoelde taart met de meringue zet de oven op grill stand op 300 graden en grill voor 1/2 minuten, blijf kijken je wil niet dat het verbrand!
Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord