Vegan mayonaise van aquafaba – Extra Smeuïg & Luchtig

Zachte smeuïge, iets luchtige mayonaise gemaakt met aquafaba
  • Vegan Snacks
  • 200 gram
  • 1g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 3 el aquafaba
  • 1 el dijon mosterd
  • 1/2 teen knoflook
  • 175 ml plantaardige olie lichte olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1/8 tl xantaan gum optioneel: om dikker te maken

Instructies

  • Klop de aquafaba, mosterd, en knoflook met een mixer. Voeg beetje bij beetje de olie eraan toe. Voeg een beetje citroensap toe, evt. zout en peper voor smaak. Wil je de textuur dikker, voeg een beetje xanthaan toe en mix tot het dikker wordt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan mayonaise van aquafaba
Hoeveelheid per portie
Calories 8 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 1mg0%
Carbohydrates 1g0%
Sugar 1g1%
Protein 1g2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze zelf gemaakte Vegan Mayonaise is echt lekker, dat komt doordat we hem maken met Aquafaba en hierdoor krijgt hij een iets luchtigere structuur, misschien wel het beste Mayonaise recept dat ik ooit ben tegen gekomen!

Vegan is toch zo gezond? Waarom dan mayonaise?

Iedereen wilt gezond zijn (en dus eten), en iedereen wilt lekker kunnen leven, die balans moeten we zelf zien te vinden! Maar de belangrijkste stap naar een gebalanceerd leven is door je lekkere dingen te vervangen met iets gezondere dingen. Niemand eet Mayonaise voor de gezondheid, maar als we het dan eten (voor de lekker), dan liefst zo gezond mogelijk toch?

Aquafaba?! Daar heb ik nog nooit van gehoord!

Aqua betekent water, en faba betekent bonen, het is dus bonen water. Men kwam erachter dat het water uit bonenblikken erg eiwitrijk is en dezelfde eigenschappen als het wit van een ei heeft. Vaak wordt met aquafaba het vocht van kikkererwten bedoelt, omdat deze aquafaba veel eiwitten heeft en weinig eigen smaak heeft. Witte bonen aquafaba heeft ook weinig smaak maar minder eiwitten. En andere bonen hebben vaak veel eigen smaak, en je wilt niet dat je vegan mayonaise naar kidney bonen proeven ?

Wil jij weten wat je nog meer met aquafaba kunt doen? Kijk naar onze top 6 aquafaba recepten!

Vegan Mayonaise is heerlijk en kun je bijna overal bij eten! Maar soms ben je toch opzoek naar een andere saus, dat snappen wij helemaal. Dit bechamelsaus recept kun je dan ook niet missen! Of wat dacht je van een heerlijke vegan cashew roomsaus? Soms maak je wat klassieke recepten en ben je opzoek naar een mooie rode wijn jus zoals deze. Ook deze Teriyaki moet je eens hebben uitgeprobeerd!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan mayonaise van aquafaba

Zachte smeuïge, iets luchtige mayonaise gemaakt met aquafaba
Gang saus
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, Franse keuken, French, Nederlands
Trefwoord aquafaba, mayonaise, saus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 200 gram
calorieën 8 kcal

Ingrediënten

  • 3 el aquafaba
  • 1 el dijon mosterd
  • 1/2 teen knoflook
  • 175 ml plantaardige olie lichte olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1/8 tl xantaan gum optioneel: om dikker te maken

Instructies

  1. Klop de aquafaba, mosterd, en knoflook met een mixer. Voeg beetje bij beetje de olie eraan toe. Voeg een beetje citroensap toe, evt. zout en peper voor smaak. Wil je de textuur dikker, voeg een beetje xanthaan toe en mix tot het dikker wordt.
Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie