Broodje vegan kebab met alles erop en eraan

Niet alleen hebben wij kebab vegan gemaakt, we denken dat dit nog best gezond is ook, lekker hoor!
  • Vegan Diner
  • 4
  • 17g koolhydraten
vegan doner kebab 17g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Marinade

  • 2 uien geraspt
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 el tomatenpasta
  • 8 el groentebouillion
  • 2 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 2 tl thijm
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 4 tl citroensap

Kebab

  • 150 gram sojabrokken
  • 1 groentebouillontablet

Serveer optie

  • 4 pita broodjes volkoren
  • wittekool
  • rodekool
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • rode ui
  • komkommer
  • knoflooksaus bijvoorbeeld: ongezoete soja yoghurt met knoflook

Instructies

  • Week de soja brokken in groente bouillion, net genoeg dat alle brokken bedekt zijn, totdat alle bouillion is opgenomen (circa 2 uur)
  • Snijd de sojabrokken zo dun mogelijk.
  • Meng alle marinade ingrediënten bij elkaar in een grote kom en meng ook de gesneden soja hierin, laat een nacht weken in de koelkast.
  • Bak de kebab in een pan met een beetje olie, of schuif ze in de oven op 180 graden op een vel bakpapier tot mooi bruin.
  • Serveer in een pitabroodje met sla, groente en knoflooksaus.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
vegan kebab
Hoeveelheid per portie
Calories 150 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 286mg12%
Potassium 101mg3%
Carbohydrates 17g6%
Fiber 7g29%
Sugar 7g8%
Protein 19g38%
Vitamin A 283IU6%
Vitamin C 6mg7%
Calcium 142mg14%
Iron 5mg28%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vroeger at ik graag kebab, ik had toen de link met het dier en mijn gezondheid nog niet gelegd. Toen ik Vegan werd dacht ik ook dat ik nooit meer kebab zou eten. Maar dat is nu verleden tijd met dit heerlijke vegan kebab recept!

Vegan kebab dat klinkt niet erg gezond, is het dat wel?

Normaal is kebab bewerkt vlees, het is erg vet (verzadigde vetten), daar komt een goedkoop broodje bij (geraffineerde koolhydraten) en wat goedkope groentes (ijsbergsla, komkommer en tomaat) met een vettige knoflooksaus. Dat is niet zo gezond nee!

Wij maken de kebab van sojabrokken (soja voor menselijke consumptie is eigenlijk altijd non GMO) verse kruiden, verse groentes, en een mager sausje en dat allemaal op een volkoren broodje. Is het dan opeens wél gezond? De groentes zijn niet volledig gebalanceerd met wat je nodig hebt, maar dat hoeft ook niet in een maaltijd! Dit gerecht past eigenlijk prima in gebalanceerd vegan dieet!

Meer vegan junkfood maken?

Dit vegan kebab recept is echt – goed naar binnen te harken – Ben je op zoek naar nog meer super toffe vegan fastfood gerechten bekijk dan hier meer huisgemaakte junkfood recepten.

4.43 van 7 stemmen
Afdrukken

vegan kebab

Niet alleen hebben wij kebab vegan gemaakt, we denken dat dit nog best gezond is ook, lekker hoor!

Gang Diner
Keuken grieks, Mediterranean, turks
Trefwoord doner, kebab, soja, vleesvervanger
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 4
calorieën 150 kcal

Ingrediënten

Marinade

  • 2 uien geraspt
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 el tomatenpasta
  • 8 el groentebouillion
  • 2 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 2 tl thijm
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 4 tl citroensap

Kebab

  • 150 gram sojabrokken
  • 1 groentebouillontablet

Serveer optie

  • 4 pita broodjes volkoren
  • wittekool
  • rodekool
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • rode ui
  • komkommer
  • knoflooksaus bijvoorbeeld: ongezoete soja yoghurt met knoflook

Instructies

  1. Week de soja brokken in groente bouillion, net genoeg dat alle brokken bedekt zijn, totdat alle bouillion is opgenomen (circa 2 uur)

  2. Snijd de sojabrokken zo dun mogelijk.

  3. Meng alle marinade ingrediënten bij elkaar in een grote kom en meng ook de gesneden soja hierin, laat een nacht weken in de koelkast.

  4. Bak de kebab in een pan met een beetje olie, of schuif ze in de oven op 180 graden op een vel bakpapier tot mooi bruin.

  5. Serveer in een pitabroodje met sla, groente en knoflooksaus.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Marion Gopal

    Een heerlijk, gezond en licht recept en past mooi de hindu cultuur dank voor jullie inspiratie ga zo door met eerlijk/heerlijk recepten zo worden ook de dieren beschermd en minder dieren nodig meer akkerbouw dan veeteelt

Geef een reactie