Vegan Karnemelk

Maak je eigen Vegan Karnemelk! Dit recept is een voorbeeld met soja, maar je kunt het ook maken met amandel, rijst, of kokosmelk!
  • Vegan Drankjes
  • 1
  • 9g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 ml Soja melk
  • 1 el azijn Witte azijn, appel azijn, of citroensap

Instructies

  • Mix de twee ingrediënten, en laat tussen de 5 en 10 minuten rusten!
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan Karnemelk
Hoeveelheid per portie
Calories 113 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 5g8%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 125mg5%
Potassium 353mg10%
Carbohydrates 9g3%
Fiber 1g4%
Sugar 6g7%
Protein 7g14%
Vitamin A 983IU20%
Vitamin C 18mg22%
Calcium 350mg35%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Maak je eigen Vegan karnemelk! Of je nou trek hebt in een glaasje karnemelk, of omdat je het wilt gebruiken in een recept (voor koekjes, of een dessert) wij hebben hét recept! Wij maken het recept met soja, maar je kunt het ook gemakkelijk maken met een andere Vegan melk.
Vraag jij je af waarom Nederland zo’n grote zuivel industrie kent, lees dan zeker verder!

Zuivel vervanger

Dat we niet zo van Zuivel zijn leek ons vanzelf sprekend, zo goed is zuivel namelijk niet! Wist je dat Nederland (en de westerse melk drinkende wereld) een hele hoge osteoporose kent dankzei onze zuivel consumptie. Maar gelukkig kunnen we het ook weg laten! Door melk te maken van soja, kokos, amandel of rijst! Schrikt soja jou nog af? Lees hier ons artikel over soja! Tijd om snel zelf je vegan karnemelk te maken!

Waarom drinken wij zoveel melk eigenlijk?

Een oorlog kan gevoerd worden zolang de soldaten gevoed worden. Voer dat brandstoffen (suiker en vet) en eiwitten bevat, en het liefst ook nog bewaard en vervoerd kan worden. Melkpoeder was hét antwoord. Zodoende werd er (ook al in en na de eerste wereld oorlog) geïnvesteerd in de zuivelindustrie. De zuivelindustrie bleef belangrijk ook na de 2de wereld oorlog toen de babyboom vele hongerige kindjes opleverde. Toen deze kinderen opgroeide en er een welvaart werd opgebouwd in het westen kenden de zuivelindustrie een industriële boom die zijn gelijke niet kent. Al snel werd er zoveel melk geproduceerd dat de zuivelindustrie de afnemers moest gaan stimuleren om meer zuivel te gebruiken. De geboorte van de slogan: “Melk de witte motor”. En dat was melk ook, een motor voor economische groei.

Nu leven wij in de schaduw zijde van deze groei. Milieu vervuiling. De verschrikkelijke wandaden naar koeien in de zuivelindustrie. En een harde stijging in ziektes die gekoppeld zijn aan melk. Gelukkig kunnen wij nu andere keuzes maken. Vegan keuzes, voor bijvoorbeeld vegan karnemelk!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan Karnemelk

Maak je eigen Vegan Karnemelk! Dit recept is een voorbeeld met soja, maar je kunt het ook maken met amandel, rijst, of kokosmelk!

Gang Breakfast, Drinks
Keuken hollands, Nederlands
Trefwoord amandelmelk, karnemelk, melvervanger, zuivel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1
calorieën 113 kcal

Ingrediënten

  • 250 ml Soja melk
  • 1 el azijn Witte azijn, appel azijn, of citroensap

Instructies

  1. Mix de twee ingrediënten, en laat tussen de 5 en 10 minuten rusten!

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord