Vegan chili sin carne met bonen en linzen

Geen vlees en rijst vervangen door bonen en linzen, dat is gezonde chili sin carne! Het gerecht wordt er absoluut niet minder lekker door. Probeer zelf maar eens.
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 80g koolhydraten
chilli sin carne vegan 80g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 100 gram linzen voorgekookt
  • 50 gram kidneybonen voorgekookt
  • 15 gram broccoli
  • 10 gram champignons
  • 1 tomaat
  • 1 halve rode ui
  • 1 kwart rode chili peper
  • 1 kwart groene chili peper
  • 10 gram amandelen fijn gehakt

Instructies

  • Bereid de linzen en bonen zoals aangegeven op de verpakking.
    TIP: linzen en kidneybonen zijn ook te koop in blik en pot! De goedkoopste (huis)merken bevatten vaak het minste suiker.
  • Snijd de ui fijn en fruit deze aan in een klein laagje water op middelhoge temperatuur tot hij lichtbruin wordt. Roer regelmatig door!
  • Snijd ondertussen de rode en groene chili fijn en hak de amandelen in kleine stukjes.
  • Snijd de broccoli, tomaat en champignons in kleine stukken.
  • Voeg, als de ui gefruit is, de chili pepers, broccoli en champignon toe aan de pan, en bak kort aan.
  • Voeg de tomaten en amandelen toe samen met 25 ml water en breng het mengsel aan de kook. Laat dit 5 minuten pruttelen en roer regelmatig door.
    Je saus moet een dikkige tomatensaus worden. Is deze nog te waterig? Laat hem dan iets langer pruttelen. Zo trekken ook de smaken beter in.
  • Voeg de kidneybonen en linzen toe aan de saus en laat nog 3 minuten samen pruttelen. Roer het mengsel regelmatig door.
  • TIP: serveer je chili sin carne met tortillachips voor een lekkere bite!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Chili sin carne met bonen en linzen
Hoeveelheid per portie
Calories 504 Calories from Fat 54
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 6g9%
Sodium 22mg1%
Potassium 1565mg45%
Carbohydrates 80g27%
Fiber 37g154%
Sugar 6g7%
Protein 34g68%
Vitamin A 1120IU22%
Vitamin C 36.1mg44%
Calcium 109mg11%
Iron 9.7mg54%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Chili sin carne, oftewel chili zonder vlees, daar gaan we voor als vegans, dit is echt een lekker vullend gerecht waar je vlees echt niet gaat missen!


Is chili gezond?

Over het algemeen is chili con carne niet erg gezond. Dat komt voornamelijk door de toevoeging van gehakt en het hoge gehalte koolhydraten. Het originele recept voor chili con carne wordt namelijk geserveerd met rijst en bonen.

Laten wij als veganisten nou juist het meest ongezonde ingrediƫnt buiten onze maaltijd houden. Geen gehakt voor ons, en dus een zeer goed verteerbare en gezonde chili con (of sin?) carne.

Ja, deze chili is gezond! Je kunt hem zien als vegan fastfood, maar ook zeker eten als dagelijkse kost.

Vegan chili sin carne recept met linzen

ChiliĀ  wordt over het algemeen geserveerd met rijst. Door de rijst te vervangen door linzen of zoete aardappel (langzame en dus beter verteerbare koolhydraten) wordt jouw chili con carne al een stuk gezonder en, bovendien, zeker niet minder lekker!

Die chili beviel wel! En inmiddels heb je meer zin in Mexicaans eten. Gelukkig heb ik nog een paar recepten achter de hand voor je.

Wat dacht je bijvoorbeeld van onze Mexicaanse ovenschotel? Tortilla wraps kun je niet meer weg denken uit jouw repetoire. En eigenlijk bij al deze gerechten is een goed guacamole recept onmisbaar (misschien met een handvol nacho’s?)

chilli sin carne vegan

Chili sin carne, oftewel chili zonder vlees, daar gaan we voor als vegans, dit is echt een lekker vullend gerecht waar je vlees echt niet gaat missen!


0 van 0 stemmen
Afdrukken

Chili sin carne met bonen en linzen

Geen vlees en rijst vervangen door bonen en linzen, dat is gezonde chili sin carne! Het gerecht wordt er absoluut niet minder lekker door. Probeer zelf maar eens.

Gang Hoofdgerecht, Vegan fastfood
Keuken Mexicaanse keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1 persoon
calorieƫn 504 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediƫnten

  • 100 gram linzen voorgekookt
  • 50 gram kidneybonen voorgekookt
  • 15 gram broccoli
  • 10 gram champignons
  • 1 tomaat
  • 1 halve rode ui
  • 1 kwart rode chili peper
  • 1 kwart groene chili peper
  • 10 gram amandelen fijn gehakt

Instructies

  1. Bereid de linzen en bonen zoals aangegeven op de verpakking.

    TIP: linzen en kidneybonen zijn ook te koop in blik en pot! De goedkoopste (huis)merken bevatten vaak het minste suiker.

  2. Snijd de ui fijn en fruit deze aan in een klein laagje water op middelhoge temperatuur tot hij lichtbruin wordt. Roer regelmatig door!

  3. Snijd ondertussen de rode en groene chili fijn en hak de amandelen in kleine stukjes.

  4. Snijd de broccoli, tomaat en champignons in kleine stukken.

  5. Voeg, als de ui gefruit is, de chili pepers, broccoli en champignon toe aan de pan, en bak kort aan.

  6. Voeg de tomaten en amandelen toe samen met 25 ml water en breng het mengsel aan de kook. Laat dit 5 minuten pruttelen en roer regelmatig door.

    Je saus moet een dikkige tomatensaus worden. Is deze nog te waterig? Laat hem dan iets langer pruttelen. Zo trekken ook de smaken beter in.

  7. Voeg de kidneybonen en linzen toe aan de saus en laat nog 3 minuten samen pruttelen. Roer het mengsel regelmatig door.

  8. TIP: serveer je chili sin carne met tortillachips voor een lekkere bite!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Compleet Vegan Programma met 90 Recepten & boordevol Inspiratie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie