Vegan bananenbrood met walnoot

Vegan bananenbrood met walnoten.
  • Vegan Desserts
  • 8
  • 39g koolhydraten
Vegan bananenbrood 39g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 el lijnzaad gemalen
  • 5 el water
  • 200 gram banaan zo rijp mogelijk
  • 90 gram walnoot grof gehakt
  • 85 gram bruine suiker
  • 75 gram Margarine of appelmoes
  • 60 ml amandelmelk
  • 255 gram bloem volkoren of wit
  • 1 tl bak soda
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 el kaneel optioneel, maar wel lekker

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Vet een cake bakblik in met margarine.
  • Voeg de lijnzaad met het water samen in een klein kommetje; dit word je ei-vervanger.
  • Prak de bananen fijn (of staafmix ze) in een grote kom. Smelt de margarine en mix die goed met de bananenprak.
  • Voeg de bruine suiker, amandelmelk, en lijnzaad-ei toe en mix dit goed.
  • Voeg nu de bloem, kaneel, zout en bak soda toe en schep dit er stevig doorheen. Het hoeft niet té goed gemixt te worden.
  • Doe de walnoot erdoorheen ( dit is je moment om creatief te zijn, variëer met andere noten, chocolade stukjes, caramel, etc.)
  • Giet het deeg in het bakblik, garneer met een handje walnoot en zet het in de oven.
  • Bak het voor 50-60 minuten tot gaar. Dit kun je checken door met een prikker er in te prikken en kijken of die er droog en schoon uit komt.
  • Haal uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen in het blik. Schud hem voorzichtig eruit en snijd voorzichtig in plakken als je warm wilt eten. Je kunt hem ook laten afkoelen en dan zal die gemakkelijk te snijden zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan bananenbrood
Hoeveelheid per portie (1 g)
Calories 270 Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 12g18%
Sodium 288mg13%
Potassium 150mg4%
Carbohydrates 39g13%
Fiber 2g8%
Sugar 16g18%
Protein 4g8%
Vitamin A 297IU6%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 36mg4%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vegan bananenbrood met walnoot. Al tijden ben ik opzoek naar een goed recept voor vegan bananenbrood, eentje die niet te droog of te nat is en waarmee ik goed kan variëren. Dat is nu gelukt, ik ben klaar met zoeken, dit is echt lekker.

Bananenbrood, bananensnoepjes, iedereen is gek op banaan!

Ik weet dat je eigenlijk gewoon opzoek bent naar een goed vegan bananenbrood recept. Maar ik heb hier een aantal feitjes die de banaan nog lekkerder gaan maken!
Banaan is namelijk (niet voor niets) het meest gegeten fruit in de wereld! In Nederland staan appels echter op nummer 1 (klik hier voor onze appeltaart), en bananen op nummer 2! Bananen zijn zo populair omdat ze én super lekker zijn én best gezond!

Wist je dat bananen bijna uitgestorven waren!?

Bananen zijn zó populair dat ze vorige eeuw bijna waren uitgestorven! Omdat de bananen die wij eten geen zaden hebben worden ze gestekt en zo zijn ze dus allemaal klonen van elkaar dat is opzicht niet erg maar maakt ze wel kwetsbaar voor ziektes. Zo had de vorige eeuw de panamaziekte al onze bananen uitgeroeid. Weet je nog die bananen snoepjes, die zo heel typisch naar banaan proeven, maar ook niet? Die proeven dus naar de banaan die wij toen aten, maar niet meer bestaat. Nu eten we een andere variant, namelijk de Cavendish banaan, super lekker!

Nou kun je naast een heerlijke bananenbrood serveren er ook nog een interessant verhaal over vertellen.

Opzoek naar ander lekker gebak, probeer onze top 12 taarten eens!

Dit bananen brood is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke taart recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 12 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekkere taart gebakken, vergeet niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood met walnoten.

Gang brunch, Dessert, lunch, Taart
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, Nederlands
Trefwoord banaan, bananenbrood, cake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8
calorieën 270 kcal

Ingrediënten

  • 2 el lijnzaad gemalen
  • 5 el water
  • 200 gram banaan zo rijp mogelijk
  • 90 gram walnoot grof gehakt
  • 85 gram bruine suiker
  • 75 gram Margarine of appelmoes
  • 60 ml amandelmelk
  • 255 gram bloem volkoren of wit
  • 1 tl bak soda
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 el kaneel optioneel, maar wel lekker

Instructies

  1. Verwarm de oven tot 180 graden.

  2. Vet een cake bakblik in met margarine.

  3. Voeg de lijnzaad met het water samen in een klein kommetje; dit word je ei-vervanger.

  4. Prak de bananen fijn (of staafmix ze) in een grote kom. Smelt de margarine en mix die goed met de bananenprak.

  5. Voeg de bruine suiker, amandelmelk, en lijnzaad-ei toe en mix dit goed.

  6. Voeg nu de bloem, kaneel, zout en bak soda toe en schep dit er stevig doorheen. Het hoeft niet té goed gemixt te worden.

  7. Doe de walnoot erdoorheen ( dit is je moment om creatief te zijn, variëer met andere noten, chocolade stukjes, caramel, etc.)

  8. Giet het deeg in het bakblik, garneer met een handje walnoot en zet het in de oven.

  9. Bak het voor 50-60 minuten tot gaar. Dit kun je checken door met een prikker er in te prikken en kijken of die er droog en schoon uit komt.

  10. Haal uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen in het blik. Schud hem voorzichtig eruit en snijd voorzichtig in plakken als je warm wilt eten. Je kunt hem ook laten afkoelen en dan zal die gemakkelijk te snijden zijn.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord