Sushi van vers fruit

Gek op fruit én sushi? Combineer ze gewoon! Fruitsushi is niet alleen 100% plantaardig - dus perfect voor vegans - ook nog eens bijzonder lekker (en gezond). Smullen maar!
  • Vegan Snacks
  • 1 persoon
  • 23g koolhydraten
fruit 23g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 15 gram citroen
  • 1 el gembersiroop
  • 40 gram mango
  • 50 gram banaan
  • 1 tl citroensap flesje
  • 5 gram sojavellen
  • 1 tl witte sesamzaadjes
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 15 gram blauwe bessen
  • 10 gram verse frambozen

Instructies

  • Doe de rijst met het water in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  • Haal de rijst van het vuur, schep in een wijde schaal en roer het citroensap, de citroenrasp en de gembersiroop erdoor. Laat 1 uur afkoelen. Roer af en toe door.
  • Schil de mango en de kiwi en snijd er dunne plakken van.
  • Snijd de banaan in schuine plakken en besprenkel met citroensap uit het flesje. 
  • Knip de sojavellen in de lengte in 3 repen. Knip de helft van de repen nog eens in de lengte in tweeën. Vorm van de rijst met natte handen ovale vormpjes van ca. 3 bij 6 cm. 
  • Verdeel de rijstvormpjes in drie delen. Wikkel om een deel van de vormpjes rondom een brede reep sojavel, en om ander deel in het midden een smalle reep. Doop de uiteinden van de rest van de rijstvormpjes in de sesamzaadjes.
  • Garneer de sushi met het fruit. Snijd de plakken indien nodig bij, zodat ze goed passen op de sushi.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Sushi van vers fruit
Hoeveelheid per portie
Calories 107 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 18mg1%
Potassium 246mg7%
Carbohydrates 23g8%
Fiber 3g13%
Sugar 14g16%
Protein 2g4%
Vitamin A 435IU9%
Vitamin C 30.9mg37%
Iron 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Sushi van fruit bevat veel vitamine C

Sushi en fruit? Klinkt niet echt als een lekkere combinatie, maar wel als je de vis inruilt voor vers fruit! 100% plantaardig en ook nog eens tjokvol met vitamines, waaronder de essentiële vitamine C die belangrijk is voor het behoud van de weerstand. Nu denk je misschien: fruit en rijst? Om van te smullen!

En weet je wat het efficiënte is van vitamine C? Als je er te veel van hebt geconsumeerd, plas je het overschot gewoon weer uit. Je kunt dus nooit een overdosis vitamine C nemen! Dat geldt overigens niet voor alle vitaminen, zoals vitamine:

  • A – kan hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid veroorzaken
  • B3 – kan bloedvatverwijding tot gevolg hebben
  • B5 – kun je last krijgen van diarree
  • B6 – kan afwijkingen aan het zenuwstelsel tot gevolg hebben

Eindeloos mee te variëren

Ben je minder van de kiwi maar dol op banaan? Het voordeel van deze fruit sushi is dat je het gerecht helemaal kan stylen zoals jij dat wil. Nog een voordeel: zorg dat je voldoende ingrediënten in huis hebt zodat je een overschot kan maken. Dan heb je altijd een kleine stash voor de rest van de week!

Beste is wel om ze zo snel mogelijk te consumeren omdat invriezen niet bevorderend werkt voor de smaakbehoud. Hetzelfde geldt voor als je ze lang bewaart in de koelkast. (eigenlijk net als al het gesneden fruit)

Wil je meer lezen over veganistische tussendoortjes? Bekijk dan hier ons aanbod aan vegan snacks!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Sushi van vers fruit

Gek op fruit én sushi? Combineer ze gewoon! Fruitsushi is niet alleen 100% plantaardig – dus perfect voor vegans – ook nog eens bijzonder lekker (en gezond). Smullen maar!

Gang Tussendoortje
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 107 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 15 gram citroen
  • 1 el gembersiroop
  • 40 gram mango
  • 50 gram banaan
  • 1 tl citroensap flesje
  • 5 gram sojavellen
  • 1 tl witte sesamzaadjes
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 15 gram blauwe bessen
  • 10 gram verse frambozen

Instructies

  1. Doe de rijst met het water in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.

  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

  3. Haal de rijst van het vuur, schep in een wijde schaal en roer het citroensap, de citroenrasp en de gembersiroop erdoor. Laat 1 uur afkoelen. Roer af en toe door.

  4. Schil de mango en de kiwi en snijd er dunne plakken van.

  5. Snijd de banaan in schuine plakken en besprenkel met citroensap uit het flesje. 

  6. Knip de sojavellen in de lengte in 3 repen. Knip de helft van de repen nog eens in de lengte in tweeën. Vorm van de rijst met natte handen ovale vormpjes van ca. 3 bij 6 cm. 

  7. Verdeel de rijstvormpjes in drie delen. Wikkel om een deel van de vormpjes rondom een brede reep sojavel, en om ander deel in het midden een smalle reep. Doop de uiteinden van de rest van de rijstvormpjes in de sesamzaadjes.

  8. Garneer de sushi met het fruit. Snijd de plakken indien nodig bij, zodat ze goed passen op de sushi.

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie