Super easy lekkere Vegan chocolade muffin

Makkelijk om te maken, super lekker, makkelijk om mee te nemen, handig als je bezoek hebt! Dit is het lekkerste vegan chocolade muffin recept die je zult vinden!
  • Vegan Desserts
  • 9
  • 43g koolhydraten
chocolade vegan muffin 43g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 156 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 50 gram cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 240 gram plantaardige melk
  • 110 ml plantaardige olie
  • 15 ml appelcider azijn
  • 180 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een muffinvorm in.
  • Mix in een kom alle droge ingrediënten (behalve de chocolade).
  • Meng er voorzichtig de natte ingrediënten doorheen.
  • Verspreid er voorzichtig brokken pure chocolade door.
  • Verdeel het deeg over de muffinvorm.
  • Bak 20-25 minuten (doe de saté prikker test).
  • Laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan chocolade muffin
Hoeveelheid per portie
Calories 371 Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 22g34%
Saturated Fat 16g100%
Sodium 60mg3%
Potassium 99mg3%
Carbohydrates 43g14%
Fiber 2g8%
Sugar 27g30%
Protein 3g6%
Calcium 49mg5%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Makkelijk om te maken, super lekker, makkelijk om mee te nemen en leuk als je bezoek hebt! Dit is het lekkerste vegan chocolade muffin recept die je zult vinden!

Is een chocolade muffin wel ethisch verantwoord?

Hoezo zou een chocolade muffin niet ethisch verantwoord zijn? Nou… dat komt door de cacao die erin zit, die is vaak niet slaafvrij… En dus niet vegan.

Henk Jan Beltman begon in 2005 Tony Chocolonely hier was toentertijd veel aandacht voor, maar als de decennia voorbij glijden verdwijnt ook de aandacht voor het onderwerp, terwijl het probleem blijft bestaan.

Chocolade vind je overal, het is relatief goedkoop en natuurlijk super lekker. Het is de moeite waard om na te denken of de chocolade die je koopt ook slaafvrij is. Het is namelijk niet zo gemakkelijk. Zelfs Tony’s chocolade vermeld nog niet 100% slaafvrij te zijn, omdat het zo lastig is de misbruik in andere landen te stoppen.

Investeren in merken, die hiernaar streven en vaak al een keurmerk hebben is de stap die jij kunt zetten! Koop dus fairtrade, of Tony’s of van kleine chocolademakers die hun bonen direct bij een boer inkopen.

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Chocolade is super gezond, dat zegt tenminste iedereen en staat altijd overal!

Cacao is gezond, en chocolade wordt daarvan gemaakt. In chocolade zit echter vaak ook veel vet en suiker en dat is verre van gezond (wel lekker, en dat kan soms ook een goede reden zijn om het eten) maar wil je gezond eten, eet dan pure chocolade 70%+.

Chocolade zit vol met antioxidanten, waaronder flavonolen die goed zijn voor je bloeddruk en helpen je hart en vaten gezond te houden. Het verlaagt LDL cholesterol en verhoogt juist HDL cholesterol. Het vermindert insuline resistentie! Het versterkt de huid en helpt te beschermen tegen UV straling. Chocolade stimuleert ook de bloedsdoorloop naar de hersenen en verbetert breinfuncties.

Dus de chocolade die je koopt voor deze heerlijke chocolade muffin is 70% of zelfs nog puurder en je koopt het slaafvrij!

Ik wil graag meer lekkere zoete dingen bakken!

Deze vegan chocolade muffins zijn echt heerlijk. Ben je op zoek naar heerlijke taart recepten, dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekkere taart gebakken, vergeet niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

 

4.08 van 38 stemmen
Afdrukken

Vegan chocolade muffin

Makkelijk om te maken, super lekker, makkelijk om mee te nemen, handig als je bezoek hebt! Dit is het lekkerste vegan chocolade muffin recept die je zult vinden!

Gang Dessert
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord chocolade, muffin
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 9
calorieën 371 kcal

Ingrediënten

  • 156 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 50 gram cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 240 gram plantaardige melk
  • 110 ml plantaardige olie
  • 15 ml appelcider azijn
  • 180 gram pure chocolade

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Vet een muffinvorm in.

  3. Mix in een kom alle droge ingrediënten (behalve de chocolade).

  4. Meng er voorzichtig de natte ingrediënten doorheen.

  5. Verspreid er voorzichtig brokken pure chocolade door.

  6. Verdeel het deeg over de muffinvorm.

  7. Bak 20-25 minuten (doe de saté prikker test).

  8. Laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Lisa

    Kan ik deze ok glutenvrij maken, door de bloem vervangen door amandelmeel en/of boekweitmeel? Of zou dat niet werken?

    • Happy Vegan

      Hmm ik ben bang dat amandelmeel en boekweitmeel niet zo luchtig word eigenlijk…
      Die gluten zorgen voor een beetje stretch in het deeg, zonder word het al snel een stevige koek.
      Voor nu heb ik hier geen oplossing voor, maar houd http://www.vakervegan.nu in de gaten daar post ik regelmatig nieuwe vegan recepten, ik zal ook wat vaker glutenvrije recepten posten 😉

  • Femke

    Wat een fijn recept! Ik vraag me alleen af of je ipv apelciderazijn ook gewone azijn gebruikt kan worden. Mvg Femke

    • Happy Vegan

      Ja hoor dat kan gewoon, het azijn reageert met de baking soda en zorgt voor luchtigheid. Het maakt niet zoveel uit welk azijn je gebruikt, zolang het geen schoonmaakazijn is 😉

  • Lon

    Kan dit ook met papieren muffinsvormpjes gemaakt?

Geef een reactie