Smeuïge & Spicy, dat maakt dit de beste vegan queso!

Zelf queso maken kan eigenlijk best makkelijk. Wij maken het van aubergine en vegan natuurlijk!
  • Vegan Snacks
  • 4
  • 9g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 400 ml plantaardige melk
  • 3 el edelgist
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl maizena
  • 1/2 jalapeno optioneel

Instructies

  • Snijd de aubergine in plakken van 1,5 cm. Bedek beide zijdes met zout (om het vocht eruit te trekken). Laat 15 minuten liggen en wrijf daarna met een stuk keukenpapier het zout en vocht eraf.
  • Zet de oven op een hoge braadstand. Leg de aubergineplakken op een ingeolied ovenrek bovenaan in de oven. Laat beide zijdes 4 á 5 minuten garen. Niet aan laten branden, maar de aubergines moeten wel goed zacht zijn. Als je ze eruit haalt, wikkel je ze losjes in aluminium folie om te laten stomen. Laat ze 1 á 2 minuten liggen. Daarna haal je het velletje eraf wat nu heel gemakkelijk gaat.
  • Blend de aubergine met plantaardige melk (amandel), komijn, chili, knoflook, paprika, maïzena, en eventueel 3/4 jalapeno tot een zachte puree. Je kan met de verhouding tussen maïzena en melk spelen om de gewenste dikte te bereiken. Ook kan je naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.
  • Warm het mengsel op in een steelpannetje en laat 5 minuten pruttelen totdat het dik genoeg is (hoe langer je hem op een warmtebron houd, hoe dikker hij wordt).
  • Garneer met een beetje paprikapoeder en eventueel nog een beetje fijn gehakte jalapeno.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan queso
Hoeveelheid per portie
Calories 58 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 2g3%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 234mg10%
Potassium 277mg8%
Carbohydrates 9g3%
Fiber 4g17%
Sugar 4g4%
Protein 2g4%
Vitamin A 242IU5%
Vitamin C 5mg6%
Calcium 130mg13%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Een goed kazig sausje voor bij je nacho’s of andere mexicaanse gerechten? Deze vegan queso is een echte one of a kind! En dit is echt een gezonde snack!

Waar is vegan queso eigenlijk van gemaakt?

We hebben al vaker vegan kazen gemaakt, maar we hebben nog nooit aubergine gebruikt als basis! Dat vinden wij wel heel gaaf! Het maakt het zacht, smeuïg en geeft tegelijkertijd een wat aardse smaak.

Daarnaast is aubergine weer een stuk groente voor je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente per dag erbij! Wist je dat aubergine ook best gezond is? Het is namelijk:

  • Hoog in vezels
  • Hoog in vitamines en mineralen (K, C, mangaan, foliumzuur, kalium)
  • Veel antioxidanten
  • Helpt met bloedsuiker te controleren

Uit de vegan Mexicaanse keuken

Deze queso lijkt jouw heerlijk, maar naast nacho’s weet je niet helemaal waar je dit bij moet eten? Hier hebben we nog wat Mexicaanse gerechten voor je. Mexicaanse ovenschotel met geroosterde aardappel, of lekkere toritilla’s! Wat dacht je van deze chili sin carne? Misschien niet zo lekker bij de queso maar wel een goed idee als bijgerecht, heerlijke maissoep en guacamole!

Meer vegan kaas maken?

Deze vegan queso is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke vegan kaas recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 vegan kaas recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekker kaasje gemaakt, vergeet dan niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan queso

Zelf queso maken kan eigenlijk best makkelijk. Wij maken het van aubergine en vegan natuurlijk!

Gang Bijgerecht
Keuken American, Amerikaans, Mexicaanse keuken, Mexican
Trefwoord aubergine, kaas, queso, vegan kaas
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4
calorieën 58 kcal

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 400 ml plantaardige melk
  • 3 el edelgist
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl maizena
  • 1/2 jalapeno optioneel

Instructies

  1. Snijd de aubergine in plakken van 1,5 cm. Bedek beide zijdes met zout (om het vocht eruit te trekken). Laat 15 minuten liggen en wrijf daarna met een stuk keukenpapier het zout en vocht eraf.

  2. Zet de oven op een hoge braadstand. Leg de aubergineplakken op een ingeolied ovenrek bovenaan in de oven. Laat beide zijdes 4 á 5 minuten garen. Niet aan laten branden, maar de aubergines moeten wel goed zacht zijn. Als je ze eruit haalt, wikkel je ze losjes in aluminium folie om te laten stomen. Laat ze 1 á 2 minuten liggen. Daarna haal je het velletje eraf wat nu heel gemakkelijk gaat.

  3. Blend de aubergine met plantaardige melk (amandel), komijn, chili, knoflook, paprika, maïzena, en eventueel 3/4 jalapeno tot een zachte puree. Je kan met de verhouding tussen maïzena en melk spelen om de gewenste dikte te bereiken. Ook kan je naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.

  4. Warm het mengsel op in een steelpannetje en laat 5 minuten pruttelen totdat het dik genoeg is (hoe langer je hem op een warmtebron houd, hoe dikker hij wordt).

  5. Garneer met een beetje paprikapoeder en eventueel nog een beetje fijn gehakte jalapeno.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Compleet Vegan Programma met 90 Recepten & boordevol Inspiratie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Bieke

    Hoi,
    het is niet helemaal duidelijk wanneer precies de edelgist moet worden toegevoegd.

Geef een reactie