WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Smeuïge & Spicy, dat maakt dit de beste vegan queso!
- Vegan Snacks
-
4
- 9g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 3 el olijfolie
- 1 tl zout
- 400 ml plantaardige melk
- 3 el edelgist
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl maizena
- 1/2 jalapeno optioneel
Instructies
- Snijd de aubergine in plakken van 1,5 cm. Bedek beide zijdes met zout (om het vocht eruit te trekken). Laat 15 minuten liggen en wrijf daarna met een stuk keukenpapier het zout en vocht eraf.
- Zet de oven op een hoge braadstand. Leg de aubergineplakken op een ingeolied ovenrek bovenaan in de oven. Laat beide zijdes 4 á 5 minuten garen. Niet aan laten branden, maar de aubergines moeten wel goed zacht zijn. Als je ze eruit haalt, wikkel je ze losjes in aluminium folie om te laten stomen. Laat ze 1 á 2 minuten liggen. Daarna haal je het velletje eraf wat nu heel gemakkelijk gaat.
- Blend de aubergine met plantaardige melk (amandel), komijn, chili, knoflook, paprika, maïzena, en eventueel 3/4 jalapeno tot een zachte puree. Je kan met de verhouding tussen maïzena en melk spelen om de gewenste dikte te bereiken. Ook kan je naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.
- Warm het mengsel op in een steelpannetje en laat 5 minuten pruttelen totdat het dik genoeg is (hoe langer je hem op een warmtebron houd, hoe dikker hij wordt).
- Garneer met een beetje paprikapoeder en eventueel nog een beetje fijn gehakte jalapeno.
Een goed kazig sausje voor bij je nacho’s of andere mexicaanse gerechten? Deze vegan queso is een echte one of a kind! En dit is echt een gezonde snack!
Waar is vegan queso eigenlijk van gemaakt?
We hebben al vaker vegan kazen gemaakt, maar we hebben nog nooit aubergine gebruikt als basis! Dat vinden wij wel heel gaaf! Het maakt het zacht, smeuïg en geeft tegelijkertijd een wat aardse smaak.
Daarnaast is aubergine weer een stuk groente voor je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente per dag erbij! Wist je dat aubergine ook best gezond is? Het is namelijk:
- Hoog in vezels
- Hoog in vitamines en mineralen (K, C, mangaan, foliumzuur, kalium)
- Veel antioxidanten
- Helpt met bloedsuiker te controleren
Uit de vegan Mexicaanse keuken
Deze queso lijkt jouw heerlijk, maar naast nacho’s weet je niet helemaal waar je dit bij moet eten? Hier hebben we nog wat Mexicaanse gerechten voor je. Mexicaanse ovenschotel met geroosterde aardappel, of lekkere toritilla’s! Wat dacht je van deze chili sin carne? Misschien niet zo lekker bij de queso maar wel een goed idee als bijgerecht, heerlijke maissoep en guacamole!
Meer vegan kaas maken?
Deze vegan queso is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke vegan kaas recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 8 vegan kaas recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekker kaasje gemaakt, vergeet dan niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!
Rate dit recept
Hoi,
het is niet helemaal duidelijk wanneer precies de edelgist moet worden toegevoegd.