Sinaasappel sorbetijs (voor volwassenen)

Een nagerecht met ijs is niet alleen voor kinderen! Verras je gasten met dit sinaasappel sorbetijs met likeur.
  • Vegan Desserts
  • 2 persoon
  • 29g koolhydraten
recept voor sinaasappelsorbetijs met likeur 29g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 ml sinaasappelsap vers geperst
  • 1 el sinaasappel likeur bijvoorbeeld Cointreau, of grandmarnier
  • 1 tl citroensap
  • 1 rasp van een sinaasappelschil

Instructies

  • Meng het sinaasappelsap met de likeur en giet in een ijsblokjesvorm.
  • Wacht totdat de ijsblokjes diepgevroren zijn. Je kunt ze het beste een nacht in de vriezer laten staan.
  • Haal de sinaasappel ijsblokjes ongeveer 15 minuten voor je het dessert gaat serveren uit de vriezer en laat ze enkele minuten ontdooien (tot ze een beetje beginnen te smelten).
  • Doe de blokjes nu in een blender en mix tot een puree.
  • Serveer in mooie glazen en garneer met raps van een sinaasappelschil.
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Sinaasappel sorbetijs met likeur: een chique dessert!
Hoeveelheid per portie
Calories 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Sodium 2mg0%
Potassium 500mg14%
Carbohydrates 29g10%
Fiber 1g4%
Sugar 21g23%
Protein 1g2%
Vitamin A 550IU11%
Vitamin C 141.3mg171%
Calcium 47mg5%
Iron 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Sinaasappel sorbetijs is een verfrissend en chique dessert. Met dit recept kun je het gemakkelijk zelf maken.

Nagerechten met ijs voor volwassenen

Nagerechten met ijs zijn populair, en niet alleen onder kinderen! Neem bijvoorbeeld dit heerlijke sorbetijs van sinaasappel. Met een scheutje likeur maak je het zomaar tot een chique dessert. Niet geschikt voor kinderen onder de zestien jaar!

Sinaasappel sorbetijs maken zonder ijsmachine

Sorbetijs is eenvoudig te maken zonder ijsmachine. Dit recept heeft een erg korte bereidingstijd, en een iets langere wachttijd. Doe je vloeibare ijs een nacht van tevoren in de vriezer. Als je het eruit haalt hoef je het alleen nog tot sorbetijs te blenden. Het staat dus in een handomdraai op tafel!

Cointreau of Grand Marnier; beide een sinaasappel likeur, maar wat is het verschil eigenlijk?

Het zijn allebei Franse sinaasappel likeuren (40%) uitgevonden eind 1800, maar ze verschillen toch meer dan dat ze overeenkomen. Om het simpel te houden, Cointreau is een alcohol distillaat met daaraan toegevoegd sinaasappels. En Grand Marnier is een cognac met gedistilleerde sinaasappel en suiker. Dat geeft de Cointreau een meer pure sinaasappel smaak, en de Grand Marnier een wat dieper zwaarder Sinaasappel smaak maar ook wat vanille en hout achtig.

Toch opzoek naar een wat kind vriendelijker ijs? Probeer dit heerlijke avocado pistache ijs eens!

5 van 1 stem
Afdrukken

Sinaasappel sorbetijs met likeur: een chique dessert!

Een nagerecht met ijs is niet alleen voor kinderen! Verras je gasten met dit sinaasappel sorbetijs met likeur.

Gang cocktail, Dessert, Drinks
Keuken American, Amerikaans, Franse keuken
Trefwoord ijs, likeur, sinaasappel, sinaasappelsap, sorbet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 2 persoon
calorieën 126 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 250 ml sinaasappelsap vers geperst
  • 1 el sinaasappel likeur bijvoorbeeld Cointreau, of grandmarnier
  • 1 tl citroensap
  • 1 rasp van een sinaasappelschil

Instructies

  1. Meng het sinaasappelsap met de likeur en giet in een ijsblokjesvorm.

    GRATIS PDF: 10 Recepten Voor De Sociale Vegan

    Vegan eten bij sociale gelegenheden is een probleem waar veel mensen mee worstelen.


    Vul je email adres in en inspireer vrienden en familie met onze 10 BESTE RECEPTEN voor de SOCIALE VEGAN

  2. Wacht totdat de ijsblokjes diepgevroren zijn. Je kunt ze het beste een nacht in de vriezer laten staan.

  3. Haal de sinaasappel ijsblokjes ongeveer 15 minuten voor je het dessert gaat serveren uit de vriezer en laat ze enkele minuten ontdooien (tot ze een beetje beginnen te smelten).

  4. Doe de blokjes nu in een blender en mix tot een puree.

  5. Serveer in mooie glazen en garneer met raps van een sinaasappelschil.

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

De complete receptengids voor elke beginnende vegan!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord