Recept voor: vegan chocolade-sinaasappel pepernoten (kruidnoten)

Heerlijke vegan chocolade pepernoten met sinaasappel zest, helemaal in thema en doet qua smaak aan pim's koekjes denken, hmm!
  • Vegan Snacks
  • 36 pepernoten
  • 8g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Pepernoten

  • 200 gram volkoren bloem amandelmeel (amaretti!)
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 gram margarine het merk Flowerfarm heeft margarine zonder palmolie!
  • 3 el plantaardige melk amandelmelk
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el speculaas kruiden

Chocolade topping

  • 50 gram pure chocolade Tono chocoloneley?
  • 1 el margarine optioneel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker optioneel
  • 1 sinaasappel biologisch!

Instructies

Pepernoten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de ingrediënten goed door elkaar, zorg dat de margarine niet te warm is.
  • Draai kleine bolletjes (zo groot als een pepernoot), verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Bak circa 20 minuten (tot ze stevig zijn, maar houd ze goed in de gaten).

Chocolade topping

  • Verwarm de chocolade au bain-marie, voeg vervolgens de margaine en suiker toe.
  • Dip de afgekoelde pepernoten één voor één in de chocolade en verdeel ze over een bord.
  • Was de sinaasappel goed en zesteer de schil over de pepernoten.
  • Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
vegan chocolade pepernoten
Hoeveelheid per portie
Calories 55 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 2g3%
Carbohydrates 8g3%
Protein 1g2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Het is weer zo ver, pepernotentijd! De meeste kruidnoten in de winkel zijn standaard al vegan maar let op! niet allemaal. Thuis maak ik ze elk jaar minstens één keer zelf (samen met de kids, dat is gezellig) maar als je dan iets zelf maakt, maak ik het graag speciaal. Zoals met dit chocolade-sinaasappel pepernotenrecept!

Pepernoten / kruidnoten…

Tja, iedereen zegt pepernoten… Terwijl iedereen weet; het zijn eigenlijk kruidnoten. Nu zeg ik het toch verkeerd! Of is het zo ingeburgerd dat het eigenlijk niet verkeerd is ? Hierom ben ik superbenieuwd naar wat jij zegt: ‘pepernoten’, of netjes elke keer ‘kruidnoten’?

Laat het ons weten. Maak een foto van jouw kruidnoten, post ze op Facebook of Instagram en tag ons erin met: #Teampepernoten #Teamkruidnoten. Ik ben super benieuwd!

Meer lekkere wintergerechten!

Daarnaast maken wij natuurlijk ook graag ander lekkers! Voor welk december lekkers zou jij graag een vegan recept willen hebben? In elk geval hebben we deze heerlijke pompoentaart in de aanbieding, en kan ik je deze stevige wintercake met cranberries aanraden!

5 van 1 stem
Afdrukken

vegan chocolade pepernoten

Heerlijke vegan chocolade pepernoten met sinaasappel zest, helemaal in thema en doet qua smaak aan pim's koekjes denken, hmm!

Gang Snack
Keuken hollands, Nederlands
Trefwoord kruidnoten, pepernoten, sinterklaas
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 36 pepernoten
calorieën 55 kcal

Ingrediënten

Pepernoten

  • 200 gram volkoren bloem amandelmeel (amaretti!)
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 gram margarine het merk Flowerfarm heeft margarine zonder palmolie!
  • 3 el plantaardige melk amandelmelk
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el speculaas kruiden

Chocolade topping

  • 50 gram pure chocolade Tono chocoloneley?
  • 1 el margarine optioneel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker optioneel
  • 1 sinaasappel biologisch!

Instructies

Pepernoten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Mix de ingrediënten goed door elkaar, zorg dat de margarine niet te warm is.

  3. Draai kleine bolletjes (zo groot als een pepernoot), verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat.

  4. Bak circa 20 minuten (tot ze stevig zijn, maar houd ze goed in de gaten).

Chocolade topping

  1. Verwarm de chocolade au bain-marie, voeg vervolgens de margaine en suiker toe.

  2. Dip de afgekoelde pepernoten één voor één in de chocolade en verdeel ze over een bord.

  3. Was de sinaasappel goed en zesteer de schil over de pepernoten.

  4. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie