WIL JE MIJN 10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?
WIL JE MIJN
10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?
Gebalanceerd vegan eten draait helemaal om de juiste balans tussen koolhydraten en eiwitten. Deze vegan mangochutney tofu curry bowl doet dit perfect! Zo heb je een heerlijke volwaardige maaltijd!
Chutney komt oorspronkelijk (rond 1600) uit India en Pakistan. Het is eigenlijk een soort vruchtenpuree met hieraan specerijen, azijn en tamarinde toegevoegd.
De vruchten (en tegenwoordig vaak ook suiker om het langer te kunnen bewaren) geven chutney een erg zoet karakter, maar het azijn geeft het een stevig zuurtje. De specerijen maken het erg kruidig en soms zelfs wat scherp. De balans tussen de verschillende smaken is erg belangrijk in de ayurvedische smaak theorie heb ik van horen zeggen, maar vooral ook erg lekker!
Maak zelf je eigen Vegan Mangochutney met dit heerlijke recept!
Tofu is zo’n goede manier om eiwitten te eten mat alle benodigde aminozuren, dat wil je vast vaker doen?! Je wil natuurlijk wel wat meer variatie; wat dacht je van onze Top 5 Tofu recepten!
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.