Mangochutney Tofu Curry Bowl (en nu 3x snel!)

Makkelijk, heerlijk en goed gebalanceerd, dit is echt perfect!
  • Vegan Diner
  • 4
  • 108g koolhydraten
mango chutney tofu curry bowl 108g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 400 gram tofu
  • 1 el currypoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl plantaardige olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram verse spinazie
  • 240 gram wilde rijst
  • 1 tl zout
  • handje verse koriander optioneel
  • 325 gram mangochutney

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
  • Pers het vocht uit de tofu voor minimaal 15 minuten.
  • Snijd de tofu in blokjes en wrijf de tofu blokjes in met curry, zout en chili.
  • Verhit een pan en bak de tofu bruin in zo'n 7 minuten.
  • Giet de kokosmelk erbij en verhit tot het zachtjes begint te koken.
  • Voeg de spinazie en mangochutney aan de tofucurry toe en kook het mee voor 30 seconden.
  • Vul een kommetje met rijst en voeg de curry eraan toe.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Mangochutney tofu curry bowl
Hoeveelheid per portie
Calories 733 Calories from Fat 243
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 27g42%
Saturated Fat 20g125%
Sodium 176mg8%
Potassium 748mg21%
Carbohydrates 108g36%
Fiber 6g25%
Sugar 41g46%
Protein 21g42%
Vitamin A 3553IU71%
Vitamin C 19mg23%
Calcium 209mg21%
Iron 7mg39%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Gebalanceerd vegan eten draait helemaal om de juiste balans tussen koolhydraten en eiwitten. Deze vegan mangochutney tofu curry bowl doet dit perfect! Zo heb je een heerlijke volwaardige maaltijd!

Uhh hoe kom ik aan Mangochutney? Die maak je zelf natuurlijk!

Chutney komt oorspronkelijk (rond 1600) uit India en Pakistan. Het is eigenlijk een soort vruchtenpuree met hieraan specerijen, azijn en tamarinde toegevoegd.

De vruchten (en tegenwoordig vaak ook suiker om het langer te kunnen bewaren) geven chutney een erg zoet karakter, maar het azijn geeft het een stevig zuurtje. De specerijen maken het erg kruidig en soms zelfs wat scherp. De balans tussen de verschillende smaken is erg belangrijk in de ayurvedische smaak theorie heb ik van horen zeggen, maar vooral ook erg lekker!

Maak zelf je eigen Vegan Mangochutney met dit heerlijke recept!

Ik wist nooit wat ik met tofu moest doen; heb je nog meer tofu recepten?

Tofu is zo’n goede manier om eiwitten te eten mat alle benodigde aminozuren, dat wil je vast vaker doen?! Je wil natuurlijk wel wat meer variatie; wat dacht je van onze Top 5 Tofu recepten!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Mangochutney tofu curry bowl

Makkelijk, heerlijk en goed gebalanceerd, dit is echt perfect!

Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken asian, India, Indian
Trefwoord chutney, curry, mango, rijst, tofu
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
calorieën 733 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram tofu
  • 1 el currypoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl plantaardige olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram verse spinazie
  • 240 gram wilde rijst
  • 1 tl zout
  • handje verse koriander optioneel
  • 325 gram mangochutney

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.

  2. Pers het vocht uit de tofu voor minimaal 15 minuten.

  3. Snijd de tofu in blokjes en wrijf de tofu blokjes in met curry, zout en chili.

  4. Verhit een pan en bak de tofu bruin in zo'n 7 minuten.

  5. Giet de kokosmelk erbij en verhit tot het zachtjes begint te koken.

  6. Voeg de spinazie en mangochutney aan de tofucurry toe en kook het mee voor 30 seconden.

  7. Vul een kommetje met rijst en voeg de curry eraan toe.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord