Lasagne recept: Italiaanse specialiteit met groenten

Dit lasagne recept is net zo heerlijk als de lasagne die je gewend bent. Makkelijk om te maken, 100% plantaardig en spotgoedkoop!
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 80g koolhydraten
lasagne recept 80g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Groentelasagne

  • 0,5 aubergine
  • 1 el zonnebloemolie of kokosolie
  • 0,5 ui
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 50 gram spinazie
  • 200 gram tomatenvlees
  • 50 gram volkorenlasagne
  • 1 tl oregano
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout en peper
  • 1 tl gedroogde basilicum

Bechamelsaus

  • 40 gram cashewnoten min. 3 uur geweekt
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml plantaardige melk
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,75 el edelgist
  • 0,25 el citroensap
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de aubergineschijfjes uit op een braadschotel. Giet er (eventueel) wat olie over en strooi er een beetje kruidenzout op.
  • Zet 25 minuten in de oven. Stoof de ui op een laag vuur gaar. Doe de basilicum, oregano en cayennepeper bij de ui. Na een halfuurtje doe je er de champignons en spinazie bij. Na 5 minuten het tomatenvlees.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe de cashewnoten samen met het teentje knoflook in een blender of foodprocessor en mix fijn. Doe de mosterd, edelgist, citroensap, peper, zout en nootmuskaat erbij. 
  • Voeg de melk beetje bij beetje erbij en mix ondertussen. Blijf mixen tot je een smeuïge brij krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een laagje tomaten-spinazie-champignonsaus. Hierop leg je een laag lasagnevellen, gevolgd door een laag tomatensaus, een laag aubergineschijfjes, een laagje tomatensaus, een laag lasagnevellen.
  • Dit herhaal je tot alle ingrediënten opgebruikt zijn (3 à 4 lagen). Zorg ervoor dat bovenaan een laag tomatensaus ligt. Hierop spreid je de bechamelsaus egaal over alles uit. Bak de lasagne gedurende 40 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Groentelasagna
Hoeveelheid per portie
Calories 565 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 21g32%
Saturated Fat 4g25%
Sodium 137mg6%
Potassium 1892mg54%
Carbohydrates 80g27%
Fiber 15g63%
Sugar 20g22%
Protein 21g42%
Vitamin A 6405IU128%
Vitamin C 54.5mg66%
Calcium 204mg20%
Iron 6.4mg36%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Zodra je besluit om fully vegan te gaan, hoef je absoluut niet bang te zijn dat je geen pasta recepten meer kan eten. Sterker nog: de meeste veganistische pasta’s zijn een stuk lekkerder en ook nog eens gezonder! Hier is jouw nummer 1 Vegan lasagne recept!

Lasagne recept als basis voor als je pasta’s

Eigenlijk is het verschil tussen vegan lasagne en normale lasagne best wel klein. Enige wat mist zijn kaas en gehakt. En deze ingrediënten zijn goed te vervangen door veganistische varianten.

Gehakt vervang je easily door aubergine of champignons. (Hier ons Vegan gehakt recept)

Maar kaas, ja, we kunnen ons voorstellen dat je dit ingrediënt mist in een lasagne. Toch is die supergoed te vervangen door vegan bechamelsaus. Makkelijk om te maken. Ook een stuk minder zwaar en calorierijk dan kaas (379 kcal per 100gram), én goedkoper!

We hebben ook heel veel heerlijke vegan kaas recepten, bekijk hier onze meest populaire vegan kaas recepten eens!

Groentelasagne als instapmodel

Als veganist lijkt het soms lastig voor je omgeving om volledig plantaardig te eten. Mensen vinden het moeilijk om rekening te houden met veganisten. Omdat ze denken dat er niets overblijft behalve groenten en noten.

Daarom is dit vegan lasagne recept perfect voor bijvoorbeeld een familiediner. Niemand zal iets missen aan dit gerecht.

Benieuwd naar meer ideeën voor veganistische pasta’s? Bekijk dan hier onze top 9 Vegan pasta recepten

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Groentelasagna

Dit lasagne recept is net zo heerlijk als de lasagne die je gewend bent. Makkelijk om te maken, 100% plantaardig en spotgoedkoop!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord lasagne, pasta
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 565 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

Groentelasagne

  • 0,5 aubergine
  • 1 el zonnebloemolie of kokosolie
  • 0,5 ui
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 50 gram spinazie
  • 200 gram tomatenvlees
  • 50 gram volkorenlasagne
  • 1 tl oregano
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout en peper
  • 1 tl gedroogde basilicum

Bechamelsaus

  • 40 gram cashewnoten min. 3 uur geweekt
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml plantaardige melk
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,75 el edelgist
  • 0,25 el citroensap
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout en peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de aubergineschijfjes uit op een braadschotel. Giet er (eventueel) wat olie over en strooi er een beetje kruidenzout op.

  2. Zet 25 minuten in de oven. Stoof de ui op een laag vuur gaar. Doe de basilicum, oregano en cayennepeper bij de ui. Na een halfuurtje doe je er de champignons en spinazie bij. Na 5 minuten het tomatenvlees.

  3. Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe de cashewnoten samen met het teentje knoflook in een blender of foodprocessor en mix fijn. Doe de mosterd, edelgist, citroensap, peper, zout en nootmuskaat erbij. 

  4. Voeg de melk beetje bij beetje erbij en mix ondertussen. Blijf mixen tot je een smeuïge brij krijgt.

  5. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een laagje tomaten-spinazie-champignonsaus. Hierop leg je een laag lasagnevellen, gevolgd door een laag tomatensaus, een laag aubergineschijfjes, een laagje tomatensaus, een laag lasagnevellen.

  6. Dit herhaal je tot alle ingrediënten opgebruikt zijn (3 à 4 lagen). Zorg ervoor dat bovenaan een laag tomatensaus ligt. Hierop spreid je de bechamelsaus egaal over alles uit. Bak de lasagne gedurende 40 minuten in de oven.

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord