Jackfruit Top 3 Lekkerste recepten!

  • Vegan Diner
Jackfruit
Voeg toe aan favorieten
Voedingswaarden
Tips

Heb jij Jackfruit al uitgeprobeerd?

Jackfruit komt oorspronkelijk uit India, het is een fruit dat familie is van de moerbei alleen kunnen deze stukken fruit tot wel 40kilo groeien! Het is een fruit dat in warme landen snel groeit en vol zit met vitamine B6, vitamine C, vitamine A, antioxidanten, kalium, calcium en ijzer waardoor het erg voedzaam is. Hij heeft een dikke sterke schil en is zo goed bestendig tegen ongedierte en ziektes, en wordt hierom door experts ook wel het fruit van de toekomst genoemd.

Jackfruit bestaat voornamelijk uit langzame koolhydraten, maar zit ook vol met vezels en eiwitten, lees hier meer over koolhydraten in een vegan dieet.

Hoe eet je Jackfruit? En waar koop ik het?

Je kunt Jackfruit grofweg op twee manieren eten: rijp en geel, of jong en groen. Rijpe Nangka is zoet en kun je goed verwerken in desserts of andere zoete gerechten. Het wordt in Nederland dan verkocht in blik in siroop.
De jonge groene Jackfruit is nog niet zo zoet, en wordt voornamelijk voor zijn structuur gegeten, want deze is nog relatief neutraal van smaak. Deze wordt ook verkocht in blik in Nederland maar dan op zout water.

Fruit van de toekomst, onze beste recepten!

Dit is een stuk fruit waar we zeker nog meer van gaan horen, en misschien wel een toekomstig stapel product! Wil jij eens iets nieuws proberen? Je vrienden en familie verassen met alle leuke nieuwe dingen uit de Vegan Cuisine? Dan is Jackfruit jouw go to fruit! Wij hebben hieronder onze top 3 recepten op een rij gezet die de veelzijdigheid van jonge groene Jackfruit laat zien. Wij zijn super benieuwd wat je ervan vindt!

Jackfruit "KFC" vleesvervanger
Jackfruit structuur blijft mij verbazen, hier een heerlijk recept lekker voor bij de frietjes. Alle voordelen van kiphapjes, zonder da nadelen van kiphapjes
Check out this recipe

Buddha Bowl jackfruit quinoa
Buddha bowls staan voor gezond en simpel, dat is deze quinoa jackfruit buddha bowl zeker! Ook een goede introductie van jackfruit!
Check out this recipe

Seitan jackfruit "ribs"
Dit is zo'n vlees vervanger die je niet in de winkel kunt kopen, niet alles uit de winkel is beter, en dit is echt een heerlijke en ook nog gezonde vleesvervanger!
Check out this recipe
Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie