Vegan snicker maken

Zijn snickers vegan? Nee, maar je kan het wel veganistisch maken. Een lekker tussendoortje om van te snoepen.
  • Vegan Snacks
  • 4 porties
  • 8g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 20 gr pindakaas
  • 40 gr pure chocolade
  • 40 gr pinda's
  • 1 el kokosmelk
  • 2 druppels stevia

Instructies

  • Hak de pinda’s grof.
  • Roer de pindakaas, pinda’s en stevia door elkaar. Voeg een klein beetje zout toe (niet te veel!).
  • Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg de kokosmelk toe.
  • Neem een bakje van ongeveer 10 x 10 cm en verspreid de helft van de chocolade over de bodem.
  • Verdeel hier het pindakaasmengsel over.
  • Verspreid bovenop de rest van de chocolade.
  • Zet het bakje minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Als de snickers zijn uitgehard, kun je ze uit de vorm halen en in stukken snijden.
    Geniet ervan!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gezonde snicker
Hoeveelheid per portie
Calories 145 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 11g17%
Carbohydrates 8g3%
Protein 4g8%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Snickers stilt de stevige trek. Maar ja, ze zitten wel vol toevoegingen. Maar wist je dat er ook een Koolhydraatarme snicker bestaat?. Ja, het bestaat! En dat je maar 5 ingrediënten nodig hebt? Een lekker tussendoortje om van te snoepen.

Pinda’s zijn geen noten.

Je zou het misschien niet gelijk denken, maar pinda’s zijn eigenlijk peulvruchten. Maar het uiterlijk doet zeker aan een noot denken.

Als je als Vegan graag je calcium op pijl wilt houden, dan is de pinda zeker een goeie om in je dieet te hebben. Je kan hem roosteren of verwerken in allerlei producten: Zoals chocola, pindasaus en als snicker. Maar je kunt ze ook gewoon lekker opeten met een snufje zout.

Pinda bevat ook heel veel goede vetten! Van de 53 gram vet per 100 gram, is slechts 9 procent verzadigd vet. Maar het bevat onwijs veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Dus je kan zeker zonder enige spijt genieten van deze pinda snicker!

Wist je dat pindakaas geen pindaboter genoemd mocht worden?

In het Engels heet pindakaas Peanut butter. Maar waarom noemen we het dan niet zo? Dat kwam omdat het een beschermde term was. Alleen roomboter mocht boter in zijn naam hebben staan, zodat er geen verwarring kwam tussen margarine. En met pinda erbij…., kon het nog ingewikkelder worden. Daarom hebben we er maar kaas achter gezet. Terwijl er geen spoor van kaas in te vinden is. Grappig hoe sommige dingen tot stand kunnen komen.

Van pinda wordt je blij.

Het is een super gezonde peulvrucht. Maar wist je dat hij ook heel goed helpt tegen depressie? Dat komt door het stofje tryptofaan. Dat is een aminozuur die wordt gebruik om serotonine te maken. En dat is weer heel belangrijk voor het brein. Als je hersenen er namelijk niet genoeg van krijgt kan dat invloed hebben op je humeur en uit balans raken.

Wist je dat een pinda allergie de meeste voorkomende allergie is?

Je hebt mensen die slecht noten kunnen verdragen. Ze kunnen dan (soms ernstige) klachten krijgen. De pinda-allergie is wel de meest voorkomende. Ondanks dat het officieel peulvrucht is. Het komt wel voor dat mensen met de jaren over deze allergie heen groeien. Maar vaak is het iets waar je je leven lang op moet letten.

Meer heerlijke noten en peulvruchten recepten in je kookboek toevoegen?

Dan hebben wij hier een mooi rijtje voor je:
Naast onze heerlijke Peacan Taart kan je ook je eigen kaas maken van walnoten en amandelmelk of een romige vegan roomsaus maken! Echt smullen geblazen.

 

vegan snickers maken
0 van 0 stemmen
Afdrukken

Gezonde snicker

Zijn snickers vegan? Nee, maar je kan het wel veganistisch maken. Een lekker tussendoortje om van te snoepen.

Gang Dessert, Tussendoortje
Trefwoord dessert, gezond tussendoortje, gezonde snack, noten, snack
Porties 4 porties
calorieën 145 kcal

Ingrediënten

  • 20 gr pindakaas
  • 40 gr pure chocolade
  • 40 gr pinda's
  • 1 el kokosmelk
  • 2 druppels stevia

Instructies

  1. Hak de pinda’s grof.

  2. Roer de pindakaas, pinda’s en stevia door elkaar. Voeg een klein beetje zout toe (niet te veel!).

  3. Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg de kokosmelk toe.

  4. Neem een bakje van ongeveer 10 x 10 cm en verspreid de helft van de chocolade over de bodem.

  5. Verdeel hier het pindakaasmengsel over.

  6. Verspreid bovenop de rest van de chocolade.

  7. Zet het bakje minimaal 2 uur in de koelkast.

  8. Als de snickers zijn uitgehard, kun je ze uit de vorm halen en in stukken snijden.

    Geniet ervan!

 

 

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie