Heerlijk Romige Paddenstoelensoep. Het beste recept voor de Herfst dip!

Deze heerlijke romige paddenstoelensoep haalt je gemakkelijk uit je Herfst Dip
  • Vegan Diner
  • 6 personen
  • 21g koolhydraten
21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 500 ml groente boullion
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 88 gram gesneden champignons
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl tijm
  • zout
  • peper
  • 2 el maïszetmeel optioneel
  • 2 el water optioneel

Instructies

  • Fruit de in blokjes gesneden uien in en 1/4 van de groentebouillon gedurende 5 minuten op middelhoog vuur of tot ze doorschijnend zijn.
  • Voeg gehakte knoflook toe en bak nog een minuutje. Voeg gesneden champignons toe en bak nog eens 3 minuten
  • Voeg 2 kopjes groentebouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en breng het aan de kook. Voeg kokosmelk toe. Roer om te mengen. Voeg tijm en zout en peper naar smaak toe.
  • Als je een voorkeur hebt aan een dikkere soep, voeg dan 2 el maïszetmeel met 2 el water toe en klop het samen. Voeg het mengsel al roerend toe aan de soep.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Romige Paddenstoelensoep
Hoeveelheid per portie
Calories 428 Calories from Fat 315
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 35g54%
Carbohydrates 21g7%
Protein 6g12%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

De dagen worden korter. De temperatuur zakt naar beneden en het weer is vooral wind en regen. Daar kan je behoorlijk de “Herfst dip” van krijgen. Maar geen nood! Daar hebben wij een goede remedie voor: Onze romige paddenstoelensoep warmt je lekker op vrolijkt je op met zijn volle smaak!

Paddenstoelen- Het herfstproduct van de maand!

De herfst in aangekomen en naast de kleurige bladeren die op de grond vallen, begint ook het spotten van paddenstoelen. Het zijn de schoonmakers van de natuur. Ze ruimen oude bladeren en ander organisch materiaal.En zo zorgen ze weer voor voedsel voor andere planten en bomen. Een echte superheld.

Het is niet te geloven hoeveel soorten paddenstoelen je hebt. En enkele ervan kan je zelfs eten! Denk maar aan:

  • Bos champignon
  • Eekhoorntjesbrood
  • Oesterzwam
  • Cantharel (Hanenkam)
  • Parelstuifzwam
  • Zwavelzwam
  • Geschubde inktzwam

En laten we ook de bekende witte -en kastanje champignon niet vergeten die je veel in de winkel kunt kopen. Het perfecte hoofdingrediënt voor de paddenstoelensoep of andere herfstige recepten. Zelf maken wij onze paddenstoelensoep met witte champignons. Geef er vooral je eigen draai aan! Breidt bijvoorbeeld jouw soep uit met verschillende soorten paddenstoelen of een of twee naar jouw keuze. Dus ga er lekker mee aan de slag!

Maar let wel op als je zelf op plukjacht wilt gaan: Want je kan zo voor de gek gehouden worden. Daarom is het aan te raden met een expert op pad te gaan. Zo is de kant om een giftige paddenstoel te plukken het kleinst.

Geen plant, maar een eetbare gezonde vrucht.

Er is vaak nog wel eens wat verwarring in wat een paddenstoel nu precies is. Is het nu een groentesoort, een schimmel, een plant? Of beiden?
Eigenlijk is het de vrucht van de schimmel. Paddenstoelen bevatten hele goede voedingstoffen voor ons. Ze bevatten ze voldoende vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels.

Het is echt een booster voor je gezondheid in verschillende opzichten.

  • Je hart is er blij mee
  • Je weerstand krijgt een oppepper
  • Geeft je een goed humeur
  • Sterke botten
  • En een tevreden blaas

Met deze romige paddenstoelensoep kan je lekker opwarmen en is je “herfstdip” snel verdwenen.

Een goede Vleesvervanger en een mooie ingrediënt voor andere recepten!

Kan je niet wachten om je eigen paddenstoelensoep te maken? Dan hebben wij nog veel meer paddenstoelrecepten voor jou in petto. Wist je dat paddenstoelen hele goede vleesvervangers zijn? Niet dat ze eiwitten of B1 bevatten zoals vlees. Maar door de smaak en textuur kan je vlees te gek nabootsen. Probeer onze Vegan Burger is uit! Benieuwd naar meer vleesvervangers? Check onze andere mooie vleesvervangers recepten. En ontdek jouw favoriet.

 

3.34 van 3 stemmen
Afdrukken

Romige Paddenstoelensoep

Deze heerlijke romige paddenstoelensoep haalt je gemakkelijk uit je Herfst Dip

Gang Diner
Keuken American, Amerikaans/Brits
Trefwoord champignons, paddenstoelen, romige soep, vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 428 kcal

Ingrediënten

  • 500 ml groente boullion
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 88 gram gesneden champignons
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl tijm
  • zout
  • peper
  • 2 el maïszetmeel optioneel
  • 2 el water optioneel

Instructies

  1. Fruit de in blokjes gesneden uien in en 1/4 van de groentebouillon gedurende 5 minuten op middelhoog vuur of tot ze doorschijnend zijn.

  2. Voeg gehakte knoflook toe en bak nog een minuutje. Voeg gesneden champignons toe en bak nog eens 3 minuten

  3. Voeg 2 kopjes groentebouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en breng het aan de kook. Voeg kokosmelk toe. Roer om te mengen. Voeg tijm en zout en peper naar smaak toe.

  4. Als je een voorkeur hebt aan een dikkere soep, voeg dan 2 el maïszetmeel met 2 el water toe en klop het samen. Voeg het mengsel al roerend toe aan de soep.

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie