Guacamole recept met een twist: Viva el Mexico!

Een groene avocadodip met traditionele Mexicaanse kruiden én... een paar extraatjes :) 
  • Vegan Snacks
  • 2 personen
  • 11g koolhydraten
guacamole recept 11g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • 0.5 paprika rood
  • 1 tomaat
  • 1 el verse koriander
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.25 limoen sap van

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander fijn.
  • Was de paprika en tomaat, verwijder het vruchtvlees en snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje waarin je de guacamole wil gaan opdienen.
  • Prak de avocado met een vork tot mousse.
  • Voeg het limoensap toe. Roer even door en voeg dan de andere ingrediënten toe. Even mixen en klaar!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Guacamole met een twist
Hoeveelheid per portie
Calories 173
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Carbohydrates 11g4%
Protein 2g4%
Vitamin A 480IU10%
Vitamin C 16.5mg20%
Calcium 18mg2%
Iron 0.6mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Zei iemand guacamole? Dat betekent nacho’s, tortilla’s, burrito’s, taco’s, corona, tequila… en nog veel meer goeds! Dit is echt een heerlijk guacamole recept, mét een kleine twist!

Dit guacamole recept is echt traditioneel Mexicaans

Guacamole is een dip gemaakt van onze oh zo bekende groene vriend: de avocado. Deze werd uitgevonden in Mexico, waar ze een avocado pureren en traditioneel mixen met knoflook, ui, chili, koriander, tomaat en sap van een limoen.

Laten wij nou gek zijn op gerechten uit de Mexicaanse keuken. Onze recepten waarbij guacamole een heerlijke combi is:

…en er komen er in de toekomst vast nog meer ?

Avocado bewaren

Als veganist maak jij waarschijnlijk veel gerechten met avocado. We willen je dan ook graag deze life-hacks meegeven.

Want hoe bewaar je nu eigenlijk het beste avocado zonder dat hij een vies bruin kleurtje krijgt?

  • Laat de pit erin zitten.
  • Besprenkel het vruchtvlees met een beetje citroen- of limoensap (dat zit al in onze guacamole, die zal dus ook minder snel verkleuren. Handig!)
  • Doe keukenfolie over de helft die je wilt bewaren en zorg dat dit het vruchtvlees goed bedekt.
  •  Maar ook met deze tips is het slim om de avocado zo snel mogelijk op te eten! Hmm lekker!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Guacamole met een twist

Een groene avocadodip met traditionele Mexicaanse kruiden én… een paar extraatjes 🙂 

Gang Bijgerecht, dip
Keuken Mexicaanse keuken
Trefwoord avocado, guacamole
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 173 kcal

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • 0.5 paprika rood
  • 1 tomaat
  • 1 el verse koriander
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.25 limoen sap van

Instructies

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander fijn.

  2. Was de paprika en tomaat, verwijder het vruchtvlees en snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje waarin je de guacamole wil gaan opdienen.

  4. Prak de avocado met een vork tot mousse.

  5. Voeg het limoensap toe. Roer even door en voeg dan de andere ingrediënten toe. Even mixen en klaar!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Guacamole met een twist

Een groene avocadodip met traditionele Mexicaanse kruiden én... een paar extraatjes 🙂 

Gang Bijgerecht, dip
Keuken Mexicaanse keuken
Trefwoord avocado, guacamole
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 173 kcal

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • 0.5 paprika rood
  • 1 tomaat
  • 1 el verse koriander
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.25 limoen sap van

Instructies

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander fijn.

  2. Was de paprika en tomaat, verwijder het vruchtvlees en snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje waarin je de guacamole wil gaan opdienen.

  4. Prak de avocado met een vork tot mousse.

  5. Voeg het limoensap toe. Roer even door en voeg dan de andere ingrediënten toe. Even mixen en klaar!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie