Vegan appeltaart zonder ei of melk!

Vegan appeltaart is mijn favoriet! De meeste appeltaarten zijn niet vegan omdat er roomboter in zit, daar maken wij korte metten mee! Dit recept maakt een heerlijke appelvulling, iets meer werk maar dit maakt het een indrukwekkende taart, en je wilt er natuurlijk wel indruk mee maken. Super lekker het hele jaar door!
  • Vegan Desserts
  • 12 stukken
  • 70g koolhydraten
vegan taart appeltaart 70g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

De vulling

  • 1 kilo Appels Ik houd van zoete rode appels
  • 150 gram Suiker
  • 2 tl Griesmeel
  • 1 tl Vanille extract Kopen, of zelf maken met vodka en vanille bonen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaas kruiden optioneel: maakt het wat kruidiger

Voor de taart

  • 250 ml Bruiswater
  • 120 gram Margerine Beetje extra voor invetten
  • 150 gram Suiker
  • 1 tl Citroensap
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 500 gram Bloem
  • 1 snufje Liefde

Instructies

Voor de vulling!

  • Was, schil en schaaf de appels fijn.
  • Kook de appels met de suiker, kaneel, vanille extract, en griesmeel tien minuutjes. Laat het afkoelen, de griesmeel zal ervoor zorgen dat alles wat indikt.

Voor de taart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een kom en doe hier het mineraal water in, voeg daar margarine (gesmolten), suiker, citroensap, zout en vanille extract aan toe.
  • Meng de bloem met bakpoeder en voeg aan de kom toe.
  • Goed mixen! bedek het met folie en zet het 20 minuten in de koelkast .
  • Vet een springvorm in.
  • Verdeel het deeg in twee delen. en bedek de bodem van de springvorm met een deel. en prik er met een vork in op een aantal plekken.
  • Doe de vulling in de taartbodem en verspreid het goed.
  • Gebruik de andere helft van het deeg om de taart af te dekken. Prik er wederom met een vork een paar gaatjes in
  • Strooi er nog een el suiker over en schuif het in de oven. Bak 25-30 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin word. Laat het afkoelen, en snijd in stukken
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan appeltaart
Hoeveelheid per portie
Calories 374 Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 8g12%
Sodium 174mg8%
Carbohydrates 70g23%
Fiber 3g13%
Sugar 33g37%
Protein 4g8%
Vitamin A 295IU6%
Vitamin C 4mg5%
Calcium 26mg3%
Iron 2.2mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vegan appeltaart zoals het bedoeld is.

Gewoon een lekker stukje vegan appeltaart. Wie heeft daar niet wel eens zin in? Maar helaas zit er meestal roomboter in appeltaart. Je kunt heel goed appeltaart maken zonder roomboter, dus dat hebben wij dan ook gedaan. Maar we hebben ook nog ons best gedaan om alle andere appeltaarten te overtreffen met onze heerlijk zachte vulling!

“An apple a day, keeps the doctor away”

Precies appels zijn gezond. Wij gaan hier niet proberen te verdedigen dat onze Vegan taart super gezond is, maar ik wil geen kans missen om je er op te wijzen dat fruit wƩl super gezond is. Minimaal twee stuks fruit per dag (200 gram) raad het gezondheidscentrum aan.

Maar wist je dat deze hoeveelheid verlaagt is omdat er zoveel Nederlanders eigenlijk geen fruit aten dat ze de standaard maar lager hebben gezet. Eigenlijk zo 4 stuks fruit (400 gram) per dag de gemiddelde aanbevolen hoeveelheid zijn. Een extra appeltje voor de dorst dus. Stiekem best okƩ dus een stukje vegan appeltaart.

Wil jij meer weten over die gezonde koolhydraten in appels, en de rol hiervan in een vegan dieet, lees hier verder.

Opzoek naar Vegan taart recepten

Chocoladetaart, carrot cake en pompoentaart zijn samen met appeltaart de meest populaire taarten! Wil jij ze graag vegan maken? Ik heb hier de recepten voor je:

  1. Een nog lekkerder vegan appeltaart receptĀ 
  2. Suiker vrije carrot cake
  3. SmeuĆÆge chocoladetaart
  4. Kruidige American pumpkin pie
3.8 van 10 stemmen
Afdrukken

Vegan appeltaart

Vegan appeltaart is mijn favoriet! De meeste appeltaarten zijn niet vegan omdat er roomboter in zit, daar maken wij korte metten mee! Dit recept maakt een heerlijke appelvulling, iets meer werk maar dit maakt het een indrukwekkende taart, en je wilt er natuurlijk wel indruk mee maken. Super lekker het hele jaar door!

Gang Dessert, Taart
Keuken Amerikaans, Franse keuken, hollands, Nederlands
Trefwoord appel, appeltaart, taart
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 stukken
calorieƫn 374 kcal

Ingrediƫnten

De vulling

  • 1 kilo Appels Ik houd van zoete rode appels
  • 150 gram Suiker
  • 2 tl Griesmeel
  • 1 tl Vanille extract Kopen, of zelf maken met vodka en vanille bonen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaas kruiden optioneel: maakt het wat kruidiger

Voor de taart

  • 250 ml Bruiswater
  • 120 gram Margerine Beetje extra voor invetten
  • 150 gram Suiker
  • 1 tl Citroensap
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 500 gram Bloem
  • 1 snufje Liefde

Instructies

Voor de vulling!

  1. Was, schil en schaaf de appels fijn.

  2. Kook de appels met de suiker, kaneel, vanille extract, en griesmeel tien minuutjes. Laat het afkoelen, de griesmeel zal ervoor zorgen dat alles wat indikt.

Voor de taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Pak een kom en doe hier het mineraal water in, voeg daar margarine (gesmolten), suiker, citroensap, zout en vanille extract aan toe.

  3. Meng de bloem met bakpoeder en voeg aan de kom toe.

  4. Goed mixen! bedek het met folie en zet het 20 minuten in de koelkast .

  5. Vet een springvorm in.

  6. Verdeel het deeg in twee delen. en bedek de bodem van de springvorm met een deel. en prik er met een vork in op een aantal plekken.

  7. Doe de vulling in de taartbodem en verspreid het goed.

  8. Gebruik de andere helft van het deeg om de taart af te dekken. Prik er wederom met een vork een paar gaatjes in

  9. Strooi er nog een el suiker over en schuif het in de oven. Bak 25-30 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin word. Laat het afkoelen, en snijd in stukken

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie