Fudge van rode bieten met maar 3 ingrediënten

Rode bieten in combinatie met chocolade? Geloof ons, echt een heerlijke en ook nog eens gezonde keuze! Lekker voor na het diner of gewoon als snack.
  • Vegan Desserts
  • 1 persoon
  • 34g koolhydraten
rode bieten 34g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade 70%
  • 37,5 gram rode biet gekookt
  • 0,5 el ahornsiroop

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
  • Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 minuten afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes en genieten maar!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Fudge van rode bieten met maar 3 ingrediënten
Hoeveelheid per portie
Calories 270 Calories from Fat 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 17g26%
Saturated Fat 10g63%
Sodium 37mg2%
Potassium 266mg8%
Carbohydrates 34g11%
Fiber 3g13%
Sugar 28g31%
Protein 2g4%
Vitamin C 1.8mg2%
Calcium 12mg1%
Iron 1.7mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Rode bieten als basis voor je dessert? Ja echt wel!

Rode bieten in combinatie met chocolade

Hoe ongeloofwaardig dit ook klinkt, met slechts drie simpele ingrediënten heb jij een heerlijk rode bieten fudge op tafel staan! Of makkelijk als snack natuurlijk!

Het is ook nog eens superslim om voor rode biet te kiezen, wist je dat deze zorgt voor gezonder haar, nagels en botten? En ook dat die verantwoordelijk is voor een gestabiliseerde bloedsuikerspiegel? Zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Rode biet als krachtig antioxidant

Naast de lekkere diepe aardse smaak van rode biet herken je de knol aan haar dieprode kleur. Het pigment zorgt niet alleen voor een bijzondere kleurencombinatie, maar werkt ook als een krachtig antioxidant. Het helpt celstructuren te behouden door ze te verdedigen tegen vrije radicalen. Go biet!

Wat betreft de chocolade: probeer een beetje op te letten welke je koopt. De meeste pure chocoladerepen – met name die van 70% cacao – bevatten geen melk, maar een dubbelcheck kan nooit kwaad! We hebben hier een lijst gevonden (maar weten niet hoe up to date deze is)

Opzoek naar iets anders voor bij de koffie?

Deze rode bieten fudge is echt heerlijk, ben je opzoek naar nog meer heerlijke taart recepten dan moet je op deze pagina zijn! Hier hebben we onze top 12 taart recepten op een rij gezet en wij denken dat we jou daar wel blij mee kunnen maken. Heb jij een lekkere taart gebakken, vergeet niet een foto te posten en ons erin te taggen op Facebook!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Fudge van rode bieten met maar 3 ingrediënten

Rode bieten in combinatie met chocolade? Geloof ons, echt een heerlijke en ook nog eens gezonde keuze! Lekker voor na het diner of gewoon als snack.

Gang Dessert
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 270 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade 70%
  • 37,5 gram rode biet gekookt
  • 0,5 el ahornsiroop

Instructies

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.

  2. Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 minuten afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes en genieten maar!

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie