Een Linzenburger maak je zelf!

Lekker zelf burgers bakken! Geen zin in al die toevoegingen uit de winkel, maak jij liever zelf je burgers? Probeer deze eiwit bommen eens!
  • Vegan Diner
  • 8 burgers
  • 27g koolhydraten
vegan linzenburger 27g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 gram groenen linzen
  • 190 gram bruine rijst
  • 75 gram wortel geraspt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 ui geraspt
  • 1 tl zwarte peper
  • 120 gram havermout

Instructies

  • Kook de rijst en linzen in 1 liter water, voor ongeveer 45 minuten op aan laag vuur. Houdt de deksel op de pan.
  • Meng hierna alle ingrediënten bij elkaar en maak burger vormpjes. Maak bijvoorbeeld een stevige platte massa en steek daar cirkels uit.
  • Bak deze burgers in een pan op middel vuur. Ongeveer 6 minuten per zijde. Laat niet aanbakken, gebruik eventueel een antiaanbakpan (of spray)
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan linzen burger
Hoeveelheid per portie
Calories 135 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 58mg3%
Potassium 216mg6%
Carbohydrates 27g9%
Fiber 4g17%
Sugar 2g2%
Protein 5g10%
Vitamin A 1566IU31%
Vitamin C 2mg2%
Calcium 20mg2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Burgers zijn makkelijk, snel en lekker! Echte eiwitbommen, die je snel lekker kunt snacken, makkelijk te maken en in te vriezen voor later. Wij hebben dit heerlijke rijst en linzenburger recept voor jou!

E-nummers in Vleesvervangers

Iedereen eet soms graag een linzenburger! En daar spelen winkels heel goed op in. Dat is super goed want dat laat zien dat Veganisme echt aan het groeien is. Maar er zit ook een nadeel aan, want die uit de winkel zitten natuurlijk vol met E-nummers en andere dingen om de houdbaarheidsdatum uit te stellen. Heel begrijpelijk, maar jij bent opzoek naar iets gezonds!

Lees hier alles over hoe je etiketten moet lezen, met een handig E-nummer kaartje!

Als je een verpakking omdraait kom je al snel een aantal dingen tegen, een verdikkingsmiddel, iets van citroenzuur of azijn, zout, waarschijnlijk een gistextract, en dan de waarschuwing: bevat mogelijk sporen van: eieren, melk. En als ik pech heb nog een aantal E-nummers die ik niet uit mijn hoofd ken.

Wil jij op een natuurlijkere manier eten, en toch makkelijke snelle gerechten kunnen maken. Probeer eens een vegan burger zelf te maken. Maak een grotere portie en vries er een aantal in die je op een later moment gemakkelijk kunt opwarmen. Dan ben je alsnog snel klaar!

Wij houden echt van burgers, stevig, vullend, en zo divers! Check onze top 4 burger recepten hier!

Probeer ook deze Veganvervanger recepten!

Linzen zijn een prima bron van eiwitten, vezels en mineralen, dat maakt deze burger een goeie om lekker van te genieten. Wil jij wel vaker zelfs vleesvervangers maken? Wij hebben hier onze meest populaire vleesvervangers op een rij gezet!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan linzen burger

Lekker zelf burgers bakken! Geen zin in al die toevoegingen uit de winkel, maak jij liever zelf je burgers? Probeer deze eiwit bommen eens!

Gang Hoofdgerecht, Snack, Vegan fastfood
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord burger, eiwitbom, linzen, vleesvervanger
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8 burgers
calorieën 135 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram groenen linzen
  • 190 gram bruine rijst
  • 75 gram wortel geraspt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 ui geraspt
  • 1 tl zwarte peper
  • 120 gram havermout

Instructies

  1. Kook de rijst en linzen in 1 liter water, voor ongeveer 45 minuten op aan laag vuur. Houdt de deksel op de pan.

  2. Meng hierna alle ingrediënten bij elkaar en maak burger vormpjes. Maak bijvoorbeeld een stevige platte massa en steek daar cirkels uit.

  3. Bak deze burgers in een pan op middel vuur. Ongeveer 6 minuten per zijde. Laat niet aanbakken, gebruik eventueel een antiaanbakpan (of spray)

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord