De ultieme Vegan Advocaat recept voor de feestdagen!!

Deze Vegan advocaat is super lekker en nog veel makkelijker te maken dan het origineel
  • 10 porties
  • 653g koolhydraten
653g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 700 gekruimelde tofu
  • 240 ml sojamelk
  • 150 gram suiker (naar keuze)
  • 1/4 tl zout
  • 240 ml koud water

  • 240 ml rum of brandewijn
  • 4 1/2 tl puur vanille extract
  • 20 ijsblokjes
  • geraspte nootmuskaat voor garnering (optioneel

Instructies

  • Stop de sojamelk samen met de suiker, zout en tofu in de blender tot het een gladde structuur krijgt.
  • Doe het mengels in een grote kom en klop het water, rum of brandewijn en vanille-extract erdoor.
  • Dek het af met folie of plastic en koel gedurende ten minste een uur, of tot de serveerttijd.
  • Meng de helft van het mengsel in de blender met 10 van de ijsblokjes tot het schuimig is. Herhaal dit met de andere helft.
  • Serveer de drank in glazen en besprenkel het met nootmuskaat
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan advocaat
Hoeveelheid per portie
Calories 23410 Calories from Fat 10980
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1220g1877%
Carbohydrates 653g218%
Protein 2468g4936%
Iron 333mg1850%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Advocaat zonder eieren? Het kan echt! En het is sneller klaar dan je denkt. Want met de feestdagen kan deze populaire likeur niet vergeten worden.

Een vegan Advocaat? Dat wordt toch helemaal niets?

Nou het is makkelijker dan je denkt. Want er zijn slechts 2 dingen die je moet aanpassen. Niets wat een beetje tofu en sojamelk niet fiksen!
Dit vegan recept transformeert dit klassieke vakantiedrankje in een eiloos genot en het is nog gemakkelijker te maken dan het origineel.

Wat is Advocaat?

Het een dikke likeur die gemaakt wordt van eierdooiers, alcohol zoals brandewijn of jenever met melk en suiker. De gele kleur komt door de eieren of door een kleurstooftoevoegingen. Het is een stevige drank. Dus neem het met mate. Hoe lekker hij ook is.

Zin in andere feestelijker recepten?


Zo kun je smullen van onze cranberry cake. Of wat dacht je van een heerlijke kom dadelballetjes voor bij de borrel! En wat dacht je ervan om is in heerlijk zoete sneeuw te bijten zoals in deze meringue taart!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan advocaat

Deze Vegan advocaat is super lekker en nog veel makkelijker te maken dan het origineel

Gang cocktail, Dessert, Drinks
Keuken hollands
Trefwoord drank, eiloos, soja, tofu
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 10 porties
calorieën 23410 kcal

Ingrediënten

  • 700 gekruimelde tofu
  • 240 ml sojamelk
  • 150 gram suiker (naar keuze)
  • 1/4 tl zout
  • 240 ml koud water

  • 240 ml rum of brandewijn
  • 4 1/2 tl puur vanille extract
  • 20 ijsblokjes
  • geraspte nootmuskaat voor garnering (optioneel

Instructies

  1. Stop de sojamelk samen met de suiker, zout en tofu in de blender tot het een gladde structuur krijgt.

  2. Doe het mengels in een grote kom en klop het water, rum of brandewijn en vanille-extract erdoor.

  3. Dek het af met folie of plastic en koel gedurende ten minste een uur, of tot de serveerttijd.

  4. Meng de helft van het mengsel in de blender met 10 van de ijsblokjes tot het schuimig is. Herhaal dit met de andere helft.

  5. Serveer de drank in glazen en besprenkel het met nootmuskaat

 

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord