De beste Vegan Oven Baked Chips!! Knapperigste snack voor tussendoor.

Zelf een gezonde snack maken doe je met deze boerenkool chips
  • Vegan Snacks
  • 5 porties
  • 12g koolhydraten
12g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 670 gr boerenkool fijngehakt
  • 1 el avocado olie
  • 2 el edelgist
  • 1/2 el Himalayan zout

Instructies

  • Zet de oven op 170 graden
  • leg bakpapier op een bakplaat
  • Scheur of breek de de boerenkool in hapklare stukjes en doe ze in een een grote mengkom.
  • Sprenkel de avocado-olie over de bovenkant van de boerenkoolstukjes en schep ze om totdat de avocado-olie gelijkmatig is verdeeld, indien nodig met je handen.
  • Strooi de voedingsgist en himalayazout over de bovenkant van de boerenkoolstukjes en schep opnieuw door tot alles gelijkmatig verdeeld is. Proef en pas de smaak aan uw voorkeur aan.
  • Verdeel de gekruide boerenkoolstukjes gelijkmatig over het bereide bakplaat en bak ongeveer 6-8 minuten.
    Haal hem uit de oven en draai de boerenkoolstukjes om en bak ze vervolgens nog eens 6-8 minuten, zorg ervoor dat je ze niet te gaar maakt of verbrandt. De boerenkoolstukjes zouden halverwege in omvang moeten zijn geslonken.
  • Laat het geheel afkoelen en klaar!!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
boerenkool chips met een kazige smaak
Hoeveelheid per portie
Calories 69 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Carbohydrates 12g4%
Protein 6g12%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Lekker toch die snacks. Maar niet altijd even gezond. En wat als ik je nu vertel dat je binnen 30 minuten je eigen schaal gezonde chips op tafel kan zetten?
En nog wel van boerenkool met een Cheesy smaak! Lees snel door.

Wist je dat boerenkool een van de gezondste groente op aarde is?

Een echte superfood wordt het genoemd. Deze groente wordt ook steeds hipper en populairder! Het is echt niet alleen de boerenkool met wordt en een aardappel. Je kan er zoveel meer mee.

Het bevat enorm veel mineralen, vitamines, en bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel! Daardoor is het echt een goed wapen tegen allerlei ziekten zoals: Hart en vaat, maar ook kankersoorten.

Een goed wapen tegen kanker.

Waarom zou deze groente helpen tegen het ontwikkelen van kanker? Er zijn namelijk 3 punten die boerenkool bevat:

  • De eerste is dat boerenkool barst van de antioxidanten,
  • de tweede is dat in boerenkool ontstekingsremmende stoffen zitten en
  • de derde reden is dat boerenkool glucosinolaten bevat.

Glucosinolaten worden in het lichaam omgezet tot stoffen die meehelpen kankercellen te bestrijden. Er is wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat boerenkool werkt tegen blaaskanker, darmkanker, eierstokkanker, borstkanker en prostaatkanker. Het zou ook tegen andere typen van deze vreselijke ziekte kunnen werken maar dat is nog niet onderzocht. Er zijn 45 flavonoĆÆden werkzaam in de boerenkool waarvan kaempferol en quercetine de meest bekende zijn. Deze flavonoĆÆden versterken elkaars werking en de werking van betacaroteen en luteĆÆne, welke beide in ruime mate in boerenkool zitten.

Dus met deze boerenkool snack, geniet je niet alleen van iets lekkers, maar help je ook je lichaam een handje!

Trek in meer gezonde tussendoortjes?
Neem een hap in een van onze lekkere snacks zoals onze: amandel kokosreep, Vegan Nachos en onze reeks smoothies zoals onze papaya mango variant!

5 van 1 stem
Afdrukken

boerenkool chips met een kazige smaak

Zelf een gezonde snack maken doe je met deze boerenkool chips

Gang Dessert, Snack, Tussendoortje
Keuken American
Trefwoord boerenkool, chips
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 5 porties
calorieƫn 69 kcal

Ingrediƫnten

  • 670 gr boerenkool fijngehakt
  • 1 el avocado olie
  • 2 el edelgist
  • 1/2 el Himalayan zout

Instructies

  1. Zet de oven op 170 graden

  2. leg bakpapier op een bakplaat

  3. Scheur of breek de de boerenkool in hapklare stukjes en doe ze in een een grote mengkom.

  4. Sprenkel de avocado-olie over de bovenkant van de boerenkoolstukjes en schep ze om totdat de avocado-olie gelijkmatig is verdeeld, indien nodig met je handen.

  5. Strooi de voedingsgist en himalayazout over de bovenkant van de boerenkoolstukjes en schep opnieuw door tot alles gelijkmatig verdeeld is. Proef en pas de smaak aan uw voorkeur aan.

  6. Verdeel de gekruide boerenkoolstukjes gelijkmatig over het bereide bakplaat en bak ongeveer 6-8 minuten.

    Haal hem uit de oven en draai de boerenkoolstukjes om en bak ze vervolgens nog eens 6-8 minuten, zorg ervoor dat je ze niet te gaar maakt of verbrandt. De boerenkoolstukjes zouden halverwege in omvang moeten zijn geslonken.

  7. Laat het geheel afkoelen en klaar!!

Ymke

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie