Chocolade dadel reep: Vegan homemade

Deze chocolade is gemaakt door jouw eigen handen en met 100% plantaardige producten, dat is dus dubbel verantwoord! lekker vegan chocolade!
 • Vegan Desserts
 • 1 reep
 • 63g koolhydraten
vegan chocolade 63g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

 • 50 ml amandelmelk
 • 50 gram raw cacaopoeder
 • 20 gram organic kokosolie
 • 15 gram kokosbloesemsuiker
 • 4 dadels ontpit en geweld

Instructies

 • Ontpit en wel de dadels in amandelmelk. Pureer ze vervolgens in de keukenmachine.
 • Leg een klein velletje bakpapier klaar waar je zo meteen de nog vloeibare reep in kunt wikkelen.
 • Verhit de kokosolie in een pan tot deze vloeibaar is.
 • Voeg de dadels en amandelmelk toe, samen met het cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker en mix de ingrediënten tot puree met een garde.
 • Verdeel de puree over het velletje bakpapier dat je hebt klaargelegd en vouw het eroverheen zodat de chocoladepuree volledig bedekt is.
 • Leg nu je reep minimaal 1,5 uur in de vriezer, of tot hij gestold is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan chocolade: Homemade choco dadel reep
Hoeveelheid per portie
Calories 421
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Carbohydrates 63g21%
Protein 10g20%
Calcium 135mg14%
Iron 7.2mg40%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze vegan chocolade is gemaakt door jouw eigen handen en 100% plantaardig. Dat is nog eens verantwoord genieten!

Bewust én gezond

Er gaan al jaren de meest donkere verhalen de ronde over het produceren van chocolade. Tony’s Chocolonely hielp een aardig handje mee om de waarheid van de cacaovelden naar Nederland te brengen. Het merk bracht onlangs zelfs zijn eigen boek uit.

Dit is natuurlijk een super initiatief dat we alleen maar kunnen supporten. Daar komt nog bij dat de meeste van hun repen vegan zijn. Let op: de meeste smaken, dus niet allemaal (de melkchocolade niet bijvoorbeeld).

Daarbij komt dat chocolade onder de 72% cacao nu eenmaal niet zo heel gezond is. Zeker niet als je er ook nog veel suikers en van die lekkere smaakjes aan toevoegt.

Hoog tijd om eens zelf op onderzoek uit te gaan!

Zelf vegan chocolade maken

Vvegan chocoladeWant waarom heb je er eigenlijk nog nooit aan gedacht om zelf chocolade te maken? Zo kies je zelf de ingrediënten en wordt jouw reep dubbel verantwoord!

We vervangen de suikers door dadels, kokosbloesemsuiker en een ietsepietsie vanillesuiker. Bovendien zitten er geen ongezonde boter-vetten in onze reep, maar slechts ons favoriete product: kokosolie!

Op het stollen na, is jouw homemade vegan product zo klaar. Die kan dus makkelijk aan de wekelijkse prep toegevoegd worden dachten wij zo… ?

TIP van Happy Vegan: Wil jij toch graag een smaakje aan je chocoladereep toevoegen? Wat dacht je van (hazel)noten, goiji bessen of rozijnen?

Deze chocolade is gemaakt door jouw eigen handen en met 100% plantaardige producten, dat is dus dubbel verantwoord! lekker vegan chocolade!

Meer vegan chocolade trek? Wat dacht je van deze heerlijke chocolade pudding? of als je nu toch aan de slag bent met dadels, heb je deze verassende dadelballetjes al geprobeerd?

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Compleet Vegan Programma met 90 Recepten & boordevol Inspiratie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie