WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Baba ganoush; de Turkse aubergine groentespread delicatesse
- Vegan Lunch
-
1 persoon
- 31g koolhydraten

Ingrediënten
- 100 gram aubergine
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- 0,5 el koriander fijngehakt
- 10 gram sesamzaad
- 10 gram tahini
Instructies
- Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de aubergines 30 minuten gaar in de oven.
- Halveer intussen de aubergine en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit fijn en laat de auberginemoes uitleggen in een zeef. Meng deze met knoflook, olie, citroensap, koriander en zout en peper naar smaak. Garneer met sesamzaad.
- Snijd wat brood in plakken en besmeer met auberginespread.
Baba ganoush als Vegan broodbeleg
Heb je kleine trek maar geen zin om een hele maaltijd klaar te maken? Dan is deze baba ganoush perfect als veganistisch tussendoortje! Heerlijk op wat libanees platbrood, of … gewoon brood.
Broodbeleg problemen:
Baba ganoush is gemaakt van voornamelijk aubergine, dat maakt het veel gezonder dan het meeste broodbeleg dat vol met suikers of ongezonde vetten zit. Een prima manier om meer groentes binnen te krijgen.
De oplossing; Groentespread!
Nog een voordeel van deze gezonde en vegan groentespread: je kunt er eindeloos meer variëren. Experimenteer met courgette, paprika, rode biet, wortel en ga zo maar door. Elke groente kent een andere bereidingswijze, het is dus niet zo dat je altijd een oven moet gebruiken. Als je een hummus van kikkererwten maakt bijvoorbeeld, heb je geen oven of gasfornuis nodig! Courgette en paprika zijn heerlijk als ze gegrild zijn. Maar wortel en Rode biet moet je echt zacht hebben gemaakt, door ze of te koken of in de oven lang te garen (worden ze ook lekker zoet van). Breng het op smaak met kruiden en zout, en je hebt heerlijke groentespread voor de lunch!
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.