Baba ganoush; de Turkse aubergine groentespread delicatesse

Gek op brood met dip? Maak deze babaganoush; auberginedip! Heerlijk op libanees platbrood, of turkse pide, of gewoon een boterham.
  • Vegan Lunch
  • 1 persoon
  • 31g koolhydraten
baba ganoush auberginepuree 31g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 gram aubergine
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 0,5 el koriander fijngehakt
  • 10 gram sesamzaad
  • 10 gram tahini

Instructies

  • Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de aubergines 30 minuten gaar in de oven.
  • Halveer intussen de aubergine en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit fijn en laat de auberginemoes uitleggen in een zeef. Meng deze met knoflook, olie, citroensap, koriander en zout en peper naar smaak. Garneer met sesamzaad.
  • Snijd wat brood in plakken en besmeer met auberginespread.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Baba ganoush lekker vegan broodbeleg
Hoeveelheid per portie
Calories 277 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 15g23%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 291mg13%
Potassium 249mg7%
Carbohydrates 31g10%
Fiber 3g13%
Sugar 3g3%
Protein 7g14%
Vitamin C 1.6mg2%
Iron 0.8mg4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Baba ganoush als Vegan broodbeleg

Heb je kleine trek maar geen zin om een hele maaltijd klaar te maken? Dan is deze baba ganoush perfect als veganistisch tussendoortje! Heerlijk op wat libanees platbrood, of … gewoon brood.

Broodbeleg problemen:

Baba ganoush is gemaakt van voornamelijk aubergine, dat maakt het veel gezonder dan het meeste broodbeleg dat vol met suikers of ongezonde vetten zit. Een prima manier om meer groentes binnen te krijgen.

De oplossing; Groentespread!

Nog een voordeel van deze gezonde en vegan groentespread: je kunt er eindeloos meer variëren. Experimenteer met courgette, paprika, rode biet, wortel en ga zo maar door. Elke groente kent een andere bereidingswijze, het is dus niet zo dat je altijd een oven moet gebruiken. Als je een hummus van kikkererwten maakt bijvoorbeeld, heb je geen oven of gasfornuis nodig! Courgette en paprika zijn heerlijk als ze gegrild zijn. Maar wortel en Rode biet moet je echt zacht hebben gemaakt, door ze of te koken of in de oven lang te garen (worden ze ook lekker zoet van). Breng het op smaak met kruiden en zout, en je hebt heerlijke groentespread voor de lunch!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Baba ganoush lekker vegan broodbeleg

Gek op brood met dip? Maak deze babaganoush; auberginedip! Heerlijk op libanees platbrood, of turkse pide, of gewoon een boterham.

Gang saus, Tussendoortje
Keuken Libanees, perzisch, turks
Trefwoord aubergine, broodbeleg, smeersel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 277 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 100 gram aubergine
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 0,5 el koriander fijngehakt
  • 10 gram sesamzaad
  • 10 gram tahini

Instructies

  1. Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de aubergines 30 minuten gaar in de oven.

  2. Halveer intussen de aubergine en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit fijn en laat de auberginemoes uitleggen in een zeef. Meng deze met knoflook, olie, citroensap, koriander en zout en peper naar smaak. Garneer met sesamzaad.

  3. Snijd wat brood in plakken en besmeer met auberginespread.

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Baba ganoush lekker vegan broodbeleg

Gek op brood met dip? Maak deze babaganoush; auberginedip! Heerlijk op libanees platbrood, of turkse pide, of gewoon een boterham.

Gang saus, Tussendoortje
Keuken Libanees, perzisch, turks
Trefwoord aubergine, broodbeleg, smeersel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 277 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 100 gram aubergine
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 0,5 el koriander fijngehakt
  • 10 gram sesamzaad
  • 10 gram tahini

Instructies

  1. Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de aubergines 30 minuten gaar in de oven.

  2. Halveer intussen de aubergine en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit fijn en laat de auberginemoes uitleggen in een zeef. Meng deze met knoflook, olie, citroensap, koriander en zout en peper naar smaak. Garneer met sesamzaad.

  3. Snijd wat brood in plakken en besmeer met auberginespread.

Meike Wessels
Compleet Vegan Programma met 90 Recepten & boordevol Inspiratie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie