Avocado salade met vegan spekreepjes: een gezonde maaltijd!

Een gezonde salade met een pittig zoutje, daar knapt een mens van op! Deze lekkere avocado salade met verse ingrediënten is ook nog eens klaar in een handomdraai.
  • Vegan Lunch
  • 1 persoon
  • 70g koolhydraten
avocado salade met vegetarische spekreepjes een gezonde maaltijd 70g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 100 gram veganistische spekreepjes gerookte speckreepjes van de vegetarische slager
  • 1 tomaat
  • 100 gram paprika rood
  • 80 gram komkommer met schil
  • 1 bosui
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en verwijder deze uit de schil met een lepel. Doe op een bord waarop je de salade wilt opdienen.
  • Snijd de tomaat in kwarten, en de paprika en komkommer in stukken en voeg toe aan je bord salade.
  • Bak de speckjes op een laag vuurtje, je hoeft ze slechts op te warmen
  • Snijd de bosui fijn en spreid deze over het bord.
  • Mix de ingrediënten op het bord voorzichtig door elkaar, zodat de avocado geen puree wordt.
  • Voeg nu de spekjes toe en besprenkel met wat olijfolie.
    Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Avocado salade met veganistische spekreepjes
Hoeveelheid per portie
Calories 487 Calories from Fat 261
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 29g45%
Saturated Fat 5g31%
Sodium 304mg13%
Potassium 3167mg90%
Carbohydrates 70g23%
Fiber 44g183%
Protein 18g36%
Vitamin A 50600IU1012%
Vitamin C 32.6mg40%
Calcium 265mg27%
Iron 22mg122%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze avocado salade bevat veel gezonde ingrediënten en smaakt ook nog eens ontzettend lekker!

Hoe gezond is avocado salade?

Avocado, dat is toch hartstikke vet? Daar heb je helemaal gelijk in. Avocado’s bevatten veel gezonde vetten die goed zijn voor je lichaam (100 gram bevat ongeveer 20% van de aanbevolen hoeveelheid vetten per dag)!

De vetten in avocado zijn volledig onverzadigd en zitten verpakt in vezels. Hierdoor zijn ze voor het lichaam goed verteerbaar. Daarnaast is de vrucht een bom van vitaminen en mineralen die onder andere zorgen voor een gezonde huid en hersenen.

Deze avocado salade is dus niet alleen erg lekker, hij is ook nog eens hartstikke gezond!

Vegan met spekreepjes?

Een vegan avocado salade mét spekjes, we horen je denken: hoe kan dat?

Veel mensen vinden het lekker een klein beetje pit in de vorm van een zoutje toe te voegen aan hun salade. De keuze valt vaak op spekjes of croutons: allebei niet erg gezond voor je lichaam. Daarnaast zorgt de productie van vlees (spekjes) ook nog eens voor schade aan het milieu.

Dat kan anders! Er zijn namelijk goede alternatieven. Je koopt in de winkel vegan spekreepjes, of je maakt ze natuurlijk lekker zelf met dit spekjes recept!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Avocado salade met veganistische spekreepjes

Een gezonde salade met een pittig zoutje, daar knapt een mens van op! Deze lekkere avocado salade met verse ingrediënten is ook nog eens klaar in een handomdraai.

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands, Nederlands
Trefwoord avocado, salade, spekreepjes, veganistische spek
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 487 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 100 gram veganistische spekreepjes gerookte speckreepjes van de vegetarische slager
  • 1 tomaat
  • 100 gram paprika rood
  • 80 gram komkommer met schil
  • 1 bosui
  • 1 el olijfolie

Instructies

  1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en verwijder deze uit de schil met een lepel. Doe op een bord waarop je de salade wilt opdienen.

  2. Snijd de tomaat in kwarten, en de paprika en komkommer in stukken en voeg toe aan je bord salade.

  3. Bak de speckjes op een laag vuurtje, je hoeft ze slechts op te warmen

  4. Snijd de bosui fijn en spreid deze over het bord.

  5. Mix de ingrediënten op het bord voorzichtig door elkaar, zodat de avocado geen puree wordt.

  6. Voeg nu de spekjes toe en besprenkel met wat olijfolie.

    Eet smakelijk!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord