Super luchtige Vegan aquafaba chocolade mousse

Zacht, zoet, vegan aquafaba chocolade mousse, echt luchtig, 'a real people pleaser'!
  • Vegan Desserts
  • 4
  • 32g koolhydraten
aquafaba vegan chocolade mousse 32g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 130 ml aquafaba ongeveer een blik bonenvocht (kikkerertwen of witte bonen)
  • 400 gram kokosroom
  • 4 tl vanille extract
  • 4 el cacoa poeder
  • 125 ml agave

Instructies

  • koel de kokosroom en aquafaba 6 uur in de koeling. Na koelen zeef de aquafaba uit het bonenblik.
  • Klop de aquafaba op met een elektrische klopper (6-8 minuten) totdat je pieken krijgt, niet langer!
  • In een andere kom klop je kort de kokosroom tot het zacht is, voeg de cacao, agave en vanille toe, klop totdat de cacao goed gemixt is.
  • Klop de kokosmix met de aquafaba door elkaar heen, zonder te overmixen, probeer zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.
  • Laat koelen in de koelkast, liefst langer dan 4 uur, laat het een nacht staan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan aquafaba chocolade mousse
Hoeveelheid per portie
Calories 450 Calories from Fat 315
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 35g54%
Saturated Fat 31g194%
Sodium 59mg3%
Potassium 393mg11%
Carbohydrates 32g11%
Fiber 3g13%
Sugar 23g26%
Protein 7g14%
Vitamin C 3mg4%
Calcium 11mg1%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Wie houd er nou niet van chocolade? Maar een pure chocolade reep valt soms zo zwaar! Deze heerlijke vegan chocolade mousse is de oplossing, wij maken het van aquafaba waarmee we het lekker luchtig kunnen opslaan. Echt een heerlijk dessert!

Hoe je de beste mousse maakt

Mousse draait helemaal om luchtigheid! Veelal word mousse gemaakt met ei(wit) of room, van die dingen die je al sVegan echt niet meer wilt eten. Het zijn de eiwitten in room en ei waarmee je gemakkelijk lucht kan vangen. Het zijn dingen die echt lastig zijn te vervangen… als je niet weet hoe. Daar heb je ons voor, vandaag doen wij het met aquafaba!

Aquafaba? Wat is dat?

Aqua betekent water, en faba betekent water, het is dus bonen water. Men kwam erachter dat het water uit bonenblikken erg eiwitrijk is en dezelfde eigenschappen als het wit van een ei heeft. Vaak wordt met aquafaba het vocht van kikkererwten bedoelt, omdat deze aquafaba veel eiwitten heeft en weinig eigen smaak heeft. Witte bonen aquafaba heeft ook weinig smaak maar minder eiwitten. En andere bonen hebben vaak veel eigen smaak, en je wilt niet dat je vegan chocolade mousse naar tuin bonen proeft ?

Wil jij weten wat je nog meer met aquafaba kunt doen? Kijk naar onze top 6 aquafaba recepten!

Dit chocolade dessert is heerlijk luchtig door de aquafaba, maar wil jij iets stevigers, dan is deze chocolade pudding misschien iets voor jou! Deze frambozen mousse kunnen we je ook aanraden trouwens!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan aquafaba chocolade mousse

Zacht, zoet, vegan aquafaba chocolade mousse, echt luchtig, 'a real people pleaser'!
Gang Dessert
Keuken Amerikaans, Franse keuken, French
Trefwoord aquafaba, choco, chocolade, mousse
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Porties 4
calorieën 450 kcal

Ingrediënten

  • 130 ml aquafaba ongeveer een blik bonenvocht (kikkerertwen of witte bonen)
  • 400 gram kokosroom
  • 4 tl vanille extract
  • 4 el cacoa poeder
  • 125 ml agave

Instructies

  1. koel de kokosroom en aquafaba 6 uur in de koeling. Na koelen zeef de aquafaba uit het bonenblik.
  2. Klop de aquafaba op met een elektrische klopper (6-8 minuten) totdat je pieken krijgt, niet langer!
  3. In een andere kom klop je kort de kokosroom tot het zacht is, voeg de cacao, agave en vanille toe, klop totdat de cacao goed gemixt is.
  4. Klop de kokosmix met de aquafaba door elkaar heen, zonder te overmixen, probeer zo veel mogelijk luchtigheid te behouden.
  5. Laat koelen in de koelkast, liefst langer dan 4 uur, laat het een nacht staan.
Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord