Als Echte Koffieliefhebber: Nu het Beste Easy Vegan Koffie Recept Voor Jou! Tijd Voor Een Bakkie

Een lekker Vegan Koffiemelk recept is moeilijk te vinden. Hier hebben we een recept die dicht bij gewone melk komt!
  • Vegan Lunch
  • 45g koolhydraten
Vegan Koffie recept op houten ondergrond op donkere achtergrond 45g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 150 gr rauwe ongezouten hele cashewnoten

  • 240 ml water (maximaal 2 kopjes, afhankelijk van de consistentie die je kiest. Plus extra water om te weken)
  • 1 tl puur vanille-extract (optioneel)
  • Snufje zout (optioneel)

Instructies

  • Doe de cashewnoten in grote kom. Bedek ze met ongeveer 2 kopjes kokend water en zorg ervoor dat alle cashewnoten onder water staan. Laat 20 minuten weken.
  • Giet cashewnoten en vloeistof in een fijnmazige zeef af.
  • Giet het water af en gooi het weg. Doe uitgelekte cashewnoten in de blender.
  • Voeg 1 kopje water met vanille en zout toe als je het gebruikt. Meng tot het volledig glad is, ongeveer 1 minuut. Voeg indien nodig met een theelepel meer water toe om het geheel meer in beweging te krijgen.
  • Voeg extra water toe, tot nog eens 1/2 tot 1 kopje of zo, totdat de melk de juiste dikte hebt die je wilt. *
  • En klaar. Je kan de melk gebruiken. *
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan Koffiemelk
Hoeveelheid per portie
Calories 832 Calories from Fat 594
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 66g102%
Carbohydrates 45g15%
Protein 27g54%
Iron 10mg56%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Een goede start van de dag met een Vegan Koffie recept. Het is nog best een uitdaging om dat lekker warme bakkie Vegan te maken. Moet ik dan mijn kopjes opgeven? Nee, hoor. Dit is niet alleen een recept voor Vegan’s. Dit is ook nog eens een mooi alternatief voor Lactose -en Glutenintoleranten!

Vegan koffie…, is dat wel lekker?

Normaal is wordt koffie gemaakt van koffiebonen met koeienmelk of room. Je kan de melk natuurlijk weglaten en gewoon zwarte koffie met suiker nemen. En anders een kop thee. Maar wie houdt er nou niet van een beetje crème?

Je kan ook cups kopen in de winkel. Maar is het lekker? Smaak verschilt, natuurlijk. Maar het probleem wat ik vaak hoor is dat koffiemelk op plantaardige basis soms te zoet is door toevoegingen. Ook kan het de koffie waterig maken. En soms smaakt het gewoon helemaal nergens naar. Maar als je eenmaal eenmaal het goede Vegan Koffie recept te pakken hebt, kan je van top tot teen genieten!

Je koffiemelk zelf maken?

Vegan Koffiemelk zelf maken, moeilijk? Welnee. Niets is beter dan zelfgemaakte producten. Zo voorkom je al die onnodige toevoegingen of extra zoetstoffen. Dat geldt ook hiervoor.

Je heb gelukkig allemaal alternatieven om de gewone koemelk te vervangen. Je kan het maken met:

  • Amandel
  • Cashew
  • Soja
  • Haver
  • Kokos
  • Hazelnoot
  • Rijst
  • Erwten

Meer tips over hoe jij zuivel kunt vervangen? Lees ons artikel over Zuivelvervangers!

Waarom op Cashew als basis voor het Vegan Koffie recept?

Ons recept maken wij met Cashew noten. Waarom? Er zijn een paar redenen:

  • De melk is rijk en lekker romig en komt het dichtste in de buurt bij gewone koffiemelk.
  • Het heeft van zichzelf al een zoetje in zich.

Het is zo makkelijk, goedkoop, en ook nog eens milieubesparend! Dus geen reden enkele reden om het niet te doen.

Heb je zin in meer Vegan koffie recepten voor bij het ontbijt of tussendoor?

Dan moet je zeker deze Iced Koffie Latte van ons proberen. Heerlijk voor de zomer! Of de Latte van Kurkuma is super verrassend!

Ben je meer van de frissere dranken? Dan hebben we hier de mango papaya smoothie, de rode smoothie mix van aardbei en biet.

En laten we ook de koffie vijgen cake niet vergeten. Voor de echte koffieliefhebbers!

Vegan Koffie recept op houten ondergrond op donkere achtergrond
0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan Koffiemelk

Een lekker Vegan Koffiemelk recept is moeilijk te vinden. Hier hebben we een recept die dicht bij gewone melk komt!

Gang Breakfast, brunch, Drinks, koffie, lunch
Trefwoord koffie, plantaardige melk, zuivel vervanger
Totale tijd 25 minuten
calorieën 832 kcal

Ingrediënten

  • 150 gr rauwe ongezouten hele cashewnoten

  • 240 ml water (maximaal 2 kopjes, afhankelijk van de consistentie die je kiest. Plus extra water om te weken)
  • 1 tl puur vanille-extract (optioneel)
  • Snufje zout (optioneel)

Instructies

  1. Doe de cashewnoten in grote kom. Bedek ze met ongeveer 2 kopjes kokend water en zorg ervoor dat alle cashewnoten onder water staan. Laat 20 minuten weken.

  2. Giet cashewnoten en vloeistof in een fijnmazige zeef af.

  3. Giet het water af en gooi het weg. Doe uitgelekte cashewnoten in de blender.

  4. Voeg 1 kopje water met vanille en zout toe als je het gebruikt. Meng tot het volledig glad is, ongeveer 1 minuut. Voeg indien nodig met een theelepel meer water toe om het geheel meer in beweging te krijgen.

  5. Voeg extra water toe, tot nog eens 1/2 tot 1 kopje of zo, totdat de melk de juiste dikte hebt die je wilt. *

  6. En klaar. Je kan de melk gebruiken. *

Recept Notities

* Cashew crème wordt dikker in de koelkast.

** Je kan het 5 a 6 dagen in koelkast bewaren. De melk kan scheiden in de koelkast. Schud  voordat je het gebruikt.

Ymke
Compleet Vegan Programma met 90 Recepten & boordevol Inspiratie

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie