Vegan eten: 5 tips voor de startende vegan

  1. Leestijd 4 min
  2. 17 04 2020
Deel dit bericht
Vegan eten

Ik zal je een klein geheim vertellen: vegan eten is echt makkelijk!

Als je dit leest, dan heb je de belangrijkste stap al genomen om vaker vegan te eten. Hier zijn onze bewezen tips om te helpen deze spannende transformatie gemakkelijk te laten voorlopen.

1. Probeer nieuwe gerechten

Nieuwe gerechten, ingrediënten en nieuwe smaken proeven is misschien wel een van de leukste dingen aan het vegan dieet.
Verlaat je food comfort zone en probeer deze heerlijke internationale keuken. Er zijn duizenden vegan recepten van over de hele wereld. Wat jouw culinaire voorkeuren ook zijn je zult heerlijke en interessante nieuwe varianten van jouw oude favorieten tegenkomen.

Je hoeft geen sterren chef te zijn om deze heerlijke gerechten te maken, gewoon een beetje hulp. Je zult ook versteld staan van de hoeveelheid super simpele maaltijden die jij kunt maken met de ingrediënten die jij al in huis hebt.

2. Geen half werk, eet vegan op de juiste manier!

Wees er zeker van dan dat je geen essentiële nutriënten mist. Omdat je net vegan bent geworden betekent niet dat je 100% gezond eet. Er zijn vegan versies van alle soorten junkfood. Je wil geen tekorten oplopen.
Het is natuurlijk belangrijk om gevarieerd te eten. Al je vitaminen en mineralen binnenkrijgen doe je het beste door je maaltijden goed te plannen.

3. Maak vegan eten makkelijk voor jezelf

Houd je doel voor ogen, maar neem de tijd die jij nodig hebt. Vaak willen mensen van de ene op de andere dag vegan worden, en als dat voor je werkt, geweldig! Maar maak je geen zorgen als jij er meer tijd voor nodig hebt.
Zoals elke andere levensstijl verandering. Je hebt tijd nodig om er aan te wennen, maar ook tijd om uit te vogelen hoe het voor jou het beste werkt. Iedereen is anders en er zijn dus talloze manieren om dit aan te pakken.

Wennen aan een nieuwe levensstijl zit ‘m in dit soort kleine dingen!

4. Vraag om hulp

Volg Happy Vegan op facebook en vraag onze community om hulp. Vraag ons om nieuwe recepten. Kijk of je ergens in je eigen sociale kring iemand die vegan is kunt vinden. Stuur ons een mail. Je staat er niet alleen voor, en er is genoeg kennis om jou te helpen.

En onthoud dat je jezelf regelmatig een klop op de schouder geeft voor de vooruitgang die je hebt gemaakt.

5. Geef niet op

Geloof in jezelf, vegan eten zal snel een tweede natuur worden. Onthoud waarom je hebt gekozen voor de vegan levensstijl en de effecten en voordelen die je tot nu toe hebt ervaren. Je zult merken dat vegan zijn veel gemakkelijker is dan je had verwacht.
Als je problemen hebt met vrienden, familie of collega’s, geef niet op! Praat met andere vegans op onze facebook pagina, of stuur ons een bericht. Er is altijd hulp of een luisterend oor te vinden.

Doe dingen die jou helpen herinneren aan waarom je hiervoor kiest en hoe jou dat plezier geeft. Iedere dag kies jij een geweldige, spannende en zinvolle manier om met de keuzes in jouw leven een positieve impact te maken. Zorg dat je ervan geniet!

Ontdek de kracht van makkelijk, lekker en gezond vegan eten met Easy Vegan!

Vegan eten met Easy Vegan

Krijg alle vegan inspiratie die je nodig hebt voor je nieuwe leefstijl en word binnen no-time een vegan chef!

Je weet dat dit de beste stap is die je kunt maken om meer impact te maken op jouw gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn. En het is nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu! Sterker nog, wij weten haast zeker dat jij je een stuk comfortabeler bent met vegan leven!

Bekijk het Programma Easy Vegan Challenge hier!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

5 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel

Geef een reactie