Ga terug
+ servings
Vegan vanille ijsbolletjes in schep
Recept afdrukken
No ratings yet

Vegan Vanille ijs in 5 min

Deze heerlijke vanille ijsbolletjes maak je in een handomdraai zelf. In slechts 10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Dessert
Porties: 15 personen
calorieën: 36kcal

Ingrediënten

  • 1 blik vol vet kokosmelk
  • 1 blik kokosroom
  • 60 gr rauwe cashewboter
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 tl puur vanille- extract
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Vries een dag van te voren je diepvrieskom in de ijsmachine
  • Voeg alle ingrediënten behalve de vanilleboonpeul toe aan een keukenmachine.
  • Snijd het vanilleboonstokje in de lengte door midden. Schraap met een lepel de bonen uit de peul en voeg ze toe aan de keukenmachine.
  • Dek de keukenmachine af en meng het geheel tot een glad mengsel. Schraap indien nodig de resten van het mengsel van de zijkanten.
  • Geniet meteen als je van superzacht ijs houdt. Als je van steviger ijs houdt, giet dan het mengel in een ijscontainer of bakje en vries 2-4 uur in, totdat het stevig is.
    Geniet van je ijsje!

Nutrition

Calories: 36kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 2g | Iron: 1mg