Ga terug
+ servings
basis vegan cupcakes op een bakplaat op witte achtergrond
Recept afdrukken
No ratings yet

Basic Zuivelvrije Cupcakes

Wie zegt dat je zonder ei en melk geen lekkere dingen kunt maken. Deze mooi basic cupcakes openen een hele nieuwe deur.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Dessert, koffie, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans/Brits
Porties: 18 stuks
calorieën: 152kcal

Ingrediënten

  • 1 el appelazijn
  • 350 ml amandelmelk
  • 240 gr bloem Voor een glutenvrije optie (amandelmeel, boekweitmeel of maizena)
  • 200 gr witte suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout / Baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml kokos olie opgewarmd tot vloeibaar
  • 1 tl vanille - extract

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden C. Vet twee muffinpannen van 12 kopjes in of bekleed ze met 18 papieren bakbekers.
  • Meet de appelciderazijn in een maatbeker af. Giet de 350ml amandelmelk erbij. Laat staan tot het gestremd is, ongeveer 5 minuten.
  • Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout samen. Klop in een aparte kom het amandelmelkmengsel, kokosolie en vanille samen.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot ze gemengd zijn. Schep het beslag in de voorbereide kopjes en verdeel gelijkmatig.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugspringen wanneer ze licht worden ingedrukt, 15 tot 20 minuten.
    Laat ze afkoelen en leg ze op een serveerschaal. En versier ze met jouw gewenste glazuur

Nutrition

Calories: 152kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 1g | Fat: 7g | Iron: 1mg