Ga terug
Vegan Worsten met groente op donkere achtergrond
Recept afdrukken
No ratings yet

Vegan Worsten

Vleesvrije worstjes vol smaak!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd12 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, brunch, Diner
Keuken: Italiaanse keuken
calorieën: 5640804kcal

Ingrediënten

Kruideningrediënten

  • 1 tl zout
  • 2 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl rode pepervlokken
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Worst vlees ingrediënten

  • 4 theelepels olijfolie
  • 125 gram champignons, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 35 gram ui fijngesneden
  • 300 gram gekookte black eyed- erwten, gespoeld en gepureerd
  • 1 el tomatenpuree
  • 34 gram voedingsgist
  • 65 gram bruine rijstmeel
  • 1 tl xanthaangom

Instructies

De kruidenmix

  • 1. Meng alle kruiden in een kom en zet apart.

Het worstvlees

  • 1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook zacht. Laat het geheel afkoelen.
  • 2. Doe de erwten in een kom en voeg de tomatenpuree, gist, de kruidenmix en bruine rijstmeel toe. Meng tot het goed in elkaar gemixed is.
  • 3. Strooi de xanthamgom lichtjes over het "vlees" en roer er grondig doorheen. *
  • 4. Voeg de gekookte groenten en meng het goed door elkaar.
  • 5. Maak 4-6 worstjes, wikkel ze in folie en stoom vervolgens 15 minuten. **
  • 6. Laat ze afkoelen en koel de worstjes dan een nacht in de koelkast.
  • 7. Bak of gril de worstjes, als je klaar bent om te eten!

Notities

*De xanthaangom houdt alles mooi bij elkaar.
**Het helpt soms ook om de worsten minstens 30 minuten te koelen voordat je ze kookt om ze te helpen bij elkaar te blijven.

Nutrition

Calories: 5640804kcal | Carbohydrates: 1079937g | Protein: 282850g | Fat: 257809g | Iron: 422812mg