Ga terug
+ servings
frambozen panna cotta op bord met lepel
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Valentijn Vegan Frambozen kokos Panna Cotta

Vegan & Glutenvrije Frambozen Panna Cotta met kokos.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: Dessert
Keuken: Italiaanse keuken
Porties: 5
calorieën: 217kcal

Ingrediënten

Basis

  • 400 ml volle kokosmelk 1 blik
  • 60 gram frambozen ontdooide
  • 0.75 tl agar agar
  • 50 gram witte suiker

Frambozen sauw

  • 120 gram frambozen ontdooide
  • 2 el witte suiker

Instructies

  • Voeg de 60 gram frambozen en de kokosmelk samen in de blender en blendt het tot het een zachte textuur heeft.
  • Plaats een nut milk bag over een pot en schenk de frambozen- kokos mix erin.
  • Pers de harde stukjes van de frambozen eruit.
  • Klop het agarpoeder en de suiker erin, breng het aan de kook in een pan en laat het 2-3 minuten sudderen. Schenk de mix in smalle glazen of porseleinen vormen. Laat ze een nacht in de vriezer rusten.

Frambozen saus:

  • Laat de frambozen samen met de suiker in een pannetjes sudderen en pureer de frambozen een beetje.
  • Bij het serveren: Ga met een mes langs de rand van de panna cotta tot je hem uit zijn vorm kan halen. Top hem vervolgens met de warme frambozen saus.

Nutrition

Calories: 217kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 2g | Fat: 17g | Iron: 3mg