Ga terug
+ servings
vegan burrito
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

vegan burrito

Burrito is een heerlijk en makkelijk recept dat je snel kunt maakt en best wel gezond is! En je kunt ook nog eindeloos variëren!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd5 min
Gang: Diner
Keuken: Internationaal, Mexican
Porties: 2
calorieën: 595kcal

Ingrediënten

  • 2 volkoren wraps
  • 200 gram rijst zilvervlies rijst is eigenlijk gezonder!
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram kikkererwten
  • 50 gram bruine bonen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Hak de ui, knoflook fijn en fruit in een pan.
  • Voeg de bonen en kikkererwten toe aan de pan.
  • Snijd de tomaat en rode peper en voeg die samen met de spinazie toe aan de pan.
  • Voeg de komijn en paprika toe.
  • Verarm de wraps kort in een koekenpan, of oven.
  • Maak een bedje van rijst in het midden van de wraps, leg deer de koriander op, voeg de sojasaus toe, schep de helft uit de pan erop.
  • Vouw de onderzijde van de wrap naar boven en vouw de rechterzijde naar binnen en wikkel de linkerzijde strak tot een mooie rol.

Nutrition

Calories: 595kcal | Carbohydrates: 117g | Protein: 25g | Fat: 6g | Iron: 6mg