Ga terug
+ servings
vegan chocolade taart
Recept afdrukken
4.43 van 33 stemmen

Vegan chocolade taart

Smeuïge vegan chocoladetaart! Wij hebben hem gegarneerd met framboos, maar sinaasappelzest is ook heerlijk.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd50 min
Totale tijd1 uur
Gang: Taart
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12
calorieën: 239kcal
Cost: 6

Ingrediënten

Droog

  • 125 gram volkoren bloem
  • 125 gram bloem
  • 50 gr cacao poeder
  • 1 1/2 tl baksoda
  • 120 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zout

Nat

  • 350 ml plantaardige melk
  • 60 gr pure chocolade
  • 60 ml plantaardige olie
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 1/2 tl vanille aroma
  • 3 el ahornsiroop

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 3 el cacao poeder
  • 1 tl koffie oplospoeder optioneel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 2 el plantaardige melk

Garnering opties

  • 50 gram framboos of
  • 50 gram bosvruchten jam of
  • 1 sinaasappel zest of
  • 30 gram pure chocolade vlokken

Instructies

Taart

  • Verhit de oven op 180 graden.
  • Zeef alle droge ingrediënten, zodat ze niet klonteren en goed gemixt zijn.
  • Smelt de chocolade in de plantaardige melk door deze te verhitten in een pannetje. Mix dan alle natte ingrediënten erdoorheen.
  • Mix de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Wij gebruiken twee siliconen 20cm taartvormen, hier bakken we in gelijke delen het deeg in gedurende 35 minuten. Doe een test met een prikker om te zien of het gaar is.
  • Laat 15 minuten afkoelen. Wij dekken het af met een theedoek (zodat het niet uitdroogt) en koelen het snel in de koelkast.

Glazuur

  • Zeef de droge delen goed door elkaar.
  • Voeg dan de vanille aroma en plantaardige melk toe.
  • Als het te dik is, voeg dan wat extra plantaardige melk toe. Is het te dun, gebruik dan wat extra cacao.
  • Smeer een laag tussen de twee afgekoelde cakes. Smeer ook de bovenkant in. Gebruik de achterkant van een mes om wat overloopt vanaf de bovenkant, strak tegen de zijkanten aan te smeren.
  • Garneer.

Nutrition

Calories: 239kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 8g | Iron: 2mg